Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Beszélgetés Gurubi Ágnessel Szív utca című első regényéről

Beszélgetés Gurubi Ágnessel Szív utca című első regényéről

Június 30-án 19:00 órától a szegedi Grand Caféban Ferencz-Fehér Dorottya beszélget Gurubi Ágnessel, akinek 2020-ban, a Kalligram Kiadó gondozásában jelent meg első, Szív utca című regénye.

- hirdetés -

„A múlt végül mindannyiunkat utolér. Ott visszhangzik indulatos mondatainkban, zátonyra futott kapcsolatainkban, megmagyarázhatatlan testi tüneteinkben. Ahhoz, hogy rájöjjünk, a nagyon is mainak gondolt életünket át- meg átszövi az elmúlt idő, el kell kezdenünk az ismerkedést. Az ismerkedést anyáink, nagyanyáink, dédanyáink bánataival, örömeivel, szenvedéseivel, veszteségeivel.

- hirdetés -

Ezekből, mint apró igazságdarabokból, végül összeállíthatjuk sorsunk képletét. Megérthetjük döntéseinket, vonzalmainkat, választásainkat. Menjünk vissza a Szív utcába, mert nekünk is van Szív utcánk! Kérdezzünk, kutassunk, emlékezzünk, ahogy Gurubi Ágnes teszi ebben a lebilincselő családregényben, ami visz, sodor magával, mintha egy színes, szélesvásznú filmet néznénk.

Ahogy a múlt, úgy a Szív utca története sem múlik el nyomtalanul. Képei, szereplői napok, hetek múlva is felbukkannak, pontosan úgy, ahogyan a legjobb regényekkel történni szokott” – írta a kötetről Orvos-Tóth Noémi.

„Gurubi Ágnes pont azt tagadja, amiben hároméves korom óta vagyok halálbiztos. Szerinte a fájdalom határtalansága valójában azt jelenti, hogy az út „lélektől lélekig”, éppen a fájás révén, térben és időben átjárható. Ha kinőtted a saját magányodat, ha szorít, mint egy rossz kabát, áttévedhetsz a másikéba. Persze, ez itt a nők világa, nyilván” – véli Németh Gábor.

GURUBI ÁGNES (1977, Budapest) szerkesztő, író. 1999-ben diplomázott az ELTE magyar-népművelő, majd 2005-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskola drámapedagógus szakán. Pályáját a Magyar Rádió Irodalmi Osztályán kezdte szerkesztő-riporterként, majd az itt eltöltött hat év után különböző kulturális magazinok felelős szerkesztőjeként dolgozott, dolgozik a mai napig. Első regénye Szív utca címmel 2020 augusztusában jelent meg a Kalligram Kiadó gondozásában.

Ide kapcsolódik:
„Félretettem az egómat, és helyébe lépett az irgalom” - Interjú Gurubi Ágnessel

FERENCZ-FEHÉR DOROTTYA az SZTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának hallgatója, kritikus, kulturális újságíró. Ha teheti, előszeretettel szerkeszt és lektorál szinte bármilyen szöveget. Leginkább könyvek és növények között érzi jól magát.

Az eseményen becskassza működik.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!