Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Most mi adunk - Hálakoncert az egészségügyi dolgozók tiszteletére a Zeneakadémián

Most mi adunk – Hálakoncert az egészségügyi dolgozók tiszteletére a Zeneakadémián

Ingyenes a részvétel a pandémia alatt emberfeletti munkát végző egészségügyi dolgozóknak azon a komolyzenei koncerten és támogatói esten, amelyet a Gyermekétkeztetési Alapítvány szervez a Zeneakadémián június 27-én 19 órátol.

- hirdetés -

Most mi adunk címmel – egyedülálló kezdeményezés keretében – komolyzenével és értékes ajándékkal köszönjük meg azt a hihetetlen erőfeszítést, aminek tanúja lehettünk a nővérek, ápolók és gondozók részéről a járvány tombolásának idején. Nekik teszi lehetővé az ingyenes részvételt egy felejthetetlen estén a szervezésre vállalkozó Gyermekétkeztetési Alapítvány, és a hozzá csatlakozó Hálajegy-váltók közössége.

- hirdetés -

Már útjára indultak a meghívók a fővárosi kórházakba, gyógyító intézményekbe, amelyben az áll, hogy

bárki jelentkezhet, aki elfogadja a rendhagyó, a szavakon túl tettekben is mérhető köszöntést.

Nekik, azaz az elsőként jelentkező közel hatszáz ápolónak, nővérnek, segítőnek csendül fel ez alkalommal a patinás épület falai közt a Hálakoncert zenei programja. Két klasszikus mű, Wolfgang Amadeus Mozart: Figaro házassága, nyitány és Ludwig van Beethoven: I. Szimfónia. Itt hangzik el egy kortárs darab, egyben ősbemutató, Király Gábor: Négy fantázia. A Zeneakadémia Nagytermében ezen az estén az Anima Musicae Kamarazenekar lép fel, szólót játszik Korcsolán Orsolya hegedűművész, vezényel prof. Sugár Gergely.

Sugár Gergely
Sugár Gergely

A koncertet online követhetik majd azok, azoknak, akik arra jegyet váltanak, vagy küldenek ismerőseiknek. Így mód nyílik arra, hogy egy szép gesztussal fejezze ki a közösséghez csatlakozó a háláját annak, aki gyógyítóként, segítőként részese lett személyes, pandémiás történetének.

A Hálajegyekből befolyt összeg teljes egészét az említett egészségügyi dolgozók támogatására fordítják a szervezők.

A szervezők arról is gondolkodtak, hogy ne csak magánszemélyek tudjanak Hálajegyet váltani, így csatlakozni a különleges kezdeményezéshez. Olyan vállalkozások, szervezetek is jelentkezhetnek, amelyek hozzá tudnak és akarnak járulni ahhoz, hogy a koncert élményén túl kézzelfogható, értékes ajándékcsomagot is kaphassanak minél nagyobb értékben és számban az egészségügyisek. Számukra külön partneri rendszert dolgoztak ki az ötletgazdák.

Korcsolán Orsolya
Korcsolán Orsolya

A Most mi adunk Hálakoncert és Támogatói est teljes programja elérhető ide kattintva. Az esemény virtuális központjában lehet jelentkezni mindazoknak, akik szívesen fogadják a köszönet ezen formáját.

Itt lehet néhány kattintással Hálajegyet váltani és küldeni, és itt kaphatnak részletes tájékoztatást a támogatóként csatlakozók.

A weboldal egyben az online közvetítés színtere lesz, ahol bőséges információ található az est programjáról és a fellépő művészekről is.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.