Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Hét bemutatót tart a következő évadban a Radnóti Színház

Hét bemutatót tart a következő évadban a Radnóti Színház

Hét bemutatót tart a 2021/2022-es évadban a Radnóti Színház – közölte az intézmény.

- hirdetés -

Szeptember 7-én debütál Roberto Bolano Vad nyomozók című előadása Kelemen Kristóf rendezésében. A Valló Péter által rendezett Egy csepp méz című színdarabot szeptember 26-án láthatja a közönség. Bálint András estje, a Szerb Antal száz verse című előadás Deák Krisztina rendezésében október 3-án látható először a teátrumban.

- hirdetés -

Az összegzés szerint a Don Carlost Nagy Péter István rendezésében október 10-én tűzi elsőként műsorra a színház. Tom Stoppard Travesztiák című darabját Valló Péter rendezésében december 19-én mutatják be. Az Antigoné Porogi Dorka rendezésében 2022. március 6-án debütál a teátrumban. Nagy Péter István rendezi a 451 Fahrenheit című színdarabot, melyet 2022. május 8-án mutatnak be a Radnóti Színházban.

Kováts Adél - fotó: Hevesi-Szabó Lujza
Kováts Adél – fotó: Hevesi-Szabó Lujza

A színház közleménye felidézi, hogy a most zárult évadban a tervezett hat bemutatóból csak kettőt tudtak megtartani, a Csapodárok és a Gina című előadásokat.

Mint írják, a november óta bezárt színház dolgozói a virtuális térben végig folytatták a munkát. Ennek eredményeként többek között ősszel debütált a Kortárs Felbeszélések című podcast; elsőként streameltek premiert, a Csapodárokat; online zajlottak a RIM ifjúsági műhely foglalkozásai; valamint próbáltak három előadást is, amiből a Don Carlost virtuálisan már bemutatta a színház.

Ide kapcsolódik:
Idén nem művészeit, hanem a közönséget díjazta az Örkény Színház

A társulat adománygyűjtést is szervezett tavasszal, a rövid műsor után az összegyűjtött támogatásokat négy kórházba juttatták el.

Lovas Rozi - fotó: Hevesi-Szabó Lujza
Lovas Rozi – fotó: Hevesi-Szabó Lujza

A Radnóti Színház a most véget ért évadban régi és új stream-előadásokkal tartotta a kapcsolatot a nézőkkel, azonban így is csupán a szokásos nézőszámunk 15 százalékát tudták elérni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!