Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Ismét pályázik a Vígszínház vezetésére Rudolf Péter

Ismét pályázik a Vígszínház vezetésére Rudolf Péter

Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt 2020. július 1-től 2021. december 31-ig nevezték ki a Vígszínház élére. Az igazgató az InfoRádiónak adott interjúban elmondta, folytatást tervez, és már írja a következő pályázatát.

- hirdetés -

Az igazgató kitért az új társulati tagokra, Stohl Andrásra, Kovács Patríciára, Nagy-Kálózy Eszterre, Orosz Ákosra és Bölkény Balázsra is. Elmondása szerint már a színház átvételekor jelezte azt a törekvését, hogy minél kevesebb vendégszínész játsszon, és a társulati tagokra épüljön a színház élete. Ettől függetlenül meghív színészeket is, hogy együtt megtapasztalják az együttműködést.

- hirdetés -

„A Bella Figura szereposztásában Stohl András és Kovács Patrícia már itt volt velünk az évben – még ha azt nem is tudtuk igazán végigcsinálni, csak a próbafolyamat premierig juttatott helyzete állt rendelkezésünkre. Nagy-Kálózy Eszter pedig Marius von Mayenburg A kő című darabjában játszott már velünk” – idézte fel az igazgató.

Ide kapcsolódik:
Évadot zárt a Vígszínház – Hegyi Barbarát, Kern Andrást és Rudolf Pétert is díjazták

Rudolf az új tagok szerződtetése kapcsán visszautalt előző igazgatói pályázatára, amelyben megfogalmazta, hogy bár a Vígszínház színészközpontú volt, az elmúlt 30–40 évben az egész színházi világ átalakult, másfajta struktúra és gondolkodásmód jött létre. „A kettőt egymáshoz kell illeszteni, ezért szükség van az alázatos sztárra, bármilyen különös is ez a szóösszetétel. Olyan embereket akarok szerződtetni a színházhoz, akiknek a neve bevonzza a közönséget, de a munkában koncentráltan és alázatosan tudnak részt venni.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!