Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Komáromi Györgyöt javasolja a szakmai bizottság a Pinceszínház élére

Komáromi Györgyöt javasolja a szakmai bizottság a Pinceszínház élére

Dr. Komáromi György Bérczes Lászlóval, Benkó Bencével, Bíró Bencével, Fábián Péterrel, illetve Göttinger Pállal közösen adta be pályázatát a Pinceszínházra. A szakmai bíráló bizottság a 14 pályázó közül az ő anyagukat támogatta a június 22-i ülésén.

- hirdetés -

Ahogy arról mi is beszámoltunk a Pinceszínház vezetésére többen is bejelentkeztek, miután az előző igazgatót, Soós Pétert Ferencváros polgármestere szerződésszegés miatt azonnali hatállyal elbocsátotta, mivel az intézményvezető csatlakozott az SZFE oktatóigárdájához.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Kié lesz a Pinceszínház? - Göttinger Pál is a pályázók között

Június 22-én szerdán egész napos meghallgatást tartott a Pinceszínház igazgatói pályázatának szakmai bíráló bizottsága, és a 14 pályázó közül dr. Komáromi Györgyöt támogatta 8 voksból 6 szavazatos többséggel – számolt be Facebook-oldalán a Ferencváros.

„Ez volt a Pinceszínház új igazgatójának kinevezéséhez az első kör. Ezt még kettő követi: a Kulturális, Oktatási, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság (KOEN) meghallgatása és ajánlása, majd a ferencvárosi Képviselő-testület döntése.

A szakmai értékelő bizottságnak az volt a feladata, hogy szakmai szempontból ítélje meg a pályázatokat és tegyen ajánlásokat a döntéshozók felé. Ezt egy kicsit túl is teljesítette: kiválasztotta az általa legjobbnak tartott munkát” – fűzte a bejegyzéshez Takács Máriusz.

Göttinger és társai korábban már pályáztak a Pécsi Nemzeti Színház vezetésére is, ahogy arról mi is beszámoltunk. „A budapesti Radnóti Színház gazdasági igazgatója, Komáromi György, aki Bérczes Lászlót, Benkó Bencét és Fábián Pétert, az operatagozatra pedig Göttinger Pált hozná magával. A szakember a pályázati kiírással összhangban menedzserszemléletű színházat ígér, erős fiatalos szállal.” – fogalmazták meg törekvéseiket a pécsi pályázatukban.

A pályázók névsora:
dr. Lázár Balázs
dr. Bodansky György
Lovas Gabriella
Kutszegi Csaba
Gáspár András
Horváth János Antal
Szirtes Balázs
Sztarenki Pál
Molnár Csaba
Dr. Komáromi György
Rácz Attila
Gulyás Hermann Sándor
Gencsev Gábor
Dr. Bagossy László
Pozsgai Zsolt benyújtotta a pályázatát, ám végül visszalépett.

A leendő igazgató személyéről a képviselő-testület dönt a bíráló bizottság véleményének figyelembevételével. A zsűri egyértelmű szakmai ajánlást szeretett volna tenni a döntéshozók számára.

A bizottság összetétele:
A Színházművészeti Bizottság delegáltjai:
Barnák László a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója
Őze Áron, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója
Csáki Judit magyar színházkritikus, újságíró, műfordító, egyetemi tanár
Jászay Tamás újságíró, szerkesztő, kritikus, kurátor, egyetemi oktató, a Revizor alapító szerkesztője, állandó szerzője
Prof. Dr. Kásler Miklós delegáltja:
Benedekfi István – osztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, Előadó-művészeti Főosztály

A fenntartó önkormányzat delegáljtai:
Döme Zsuzsanna alpolgármester
Szász János Balázs Béla-díjas magyar színházi és filmrendező, dramaturg, forgatókönyvíró, egyetemi tanár, érdemes és kiváló művész
A ferencvárosi Pinceszínház delegáltja:
Farkasné Bugyáki Beáta

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!