Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Magyar dokumentumfilm nyert fődíjat Linzben

Magyar dokumentumfilm nyert fődíjat Linzben

Fődíjat nyert az Anyáim története című film a Linzben megrendezett Crossing Europe filmfesztiválon. A legjobb dokumentumfilm kategóriájában díjazott alkotást Dér Asia és Haragonics Sára rendezte.

- hirdetés -

Június 1. és 6. között rendezték meg Linzben a 18. Crossing Europe filmfesztivált, amelynek zárásaként kerültek kiosztásra a díjak. A „szociális érzékenység – legjobb dokumentumfilm” kategória fődíját Dér Asia és Haragonics Sára alkotása, az Anyáim története kapta. A fesztiválon egy másik magyar filmet, a Horvát Lili rendezte Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotást is díjazták.

- hirdetés -

Az Anyáim története egyik főszereplője Virág, volt parlamenti képviselő, aki kiábrándult, és otthagyta a politikai pályát. Zenész barátnőjével, Nórával úgy döntenek, hogy gyereket vállalnak, annak ellenére, hogy Magyarországon kifejezetten nehéz az azonos nemű pároknak családot alapítani. Két év bizonytalan várakozás után hírt kapnak egy örökbefogadásra váró roma származású kislányról. Nóra és Virág habozás nélkül igent mondanak. Míg Virág ösztönösen ráérez az anyaszerepre, Nóra nehezen találja a helyét a családban. Félelme, hogy a kislányának nincs szüksége két anyára, alapjaiban kérdőjelezi meg, amit addig önmagáról gondolt. A szülővé válás nehézségei mellett a szivárványcsaládok kirekesztettségével is meg kell küzdeniük, amely egyre növekvő mértékben befolyásolja életük és jövőbeli terveik alakulását.

(Via Crossing Europe)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.