Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Menyasszonyszöktetős magyar film tarolt a New York Film Awards-on

Menyasszonyszöktetős magyar film tarolt a New York Film Awards-on

Szajki Péter Most van most című romantikus roadmovie-ja öt díjat hozott el az amerikai filmfesztiválról, köztük a legjobb filmnek járó elismerést.

- hirdetés -

A legjobb film és a legjobb romantikus vígjáték díját Szajki Péter rendező-forgatókönyvíró vihette haza, míg a legjobb eredeti forgatókönyv díját Szajki-Vörös Adéllal megosztva kapta. Tompos Kátya lett a legjobb színésznő, Lovas Rozi pedig a legjobb női mellékszereplő.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Lovas Rozi ajánlja – A Papageno magazin márciusi száma már nyomdában

A New York Film Awards egy minden hónapban megrendezett megmérettetés, amelyen a világ minden tájáról nevezhetnek a filmkészítők. A zsűri minden hónapban privátvetítésen ítéli oda a legjobb film díját – májusban a Most van mostnak. Az elismerés mellé egy interjú is jár a filmkészítőkkel, illetve a film versenyben lesz az év legjobb filme címért. A díjak teljes listája itt elérhető.

Szajki Péter filmje eddig is számos díjat tudhatott a magáénak, többek közt Mohai Tamás hozta el Love International Film Festival legjobb férfi főszereplőjének díját Los Angelesből.

A Most van most romantikus roadmovie-ban Szilvi egy hirtelen döntéstől vezérelve elszökik az esküvőjéről és

egy szabadnapos taxist eltérítve próbál menekülni nemcsak a vőlegénye, de a lehetséges élete elől is.

A laza és humoros taxis Petya képtelen megszabadulni a lánytól. A férfi számára sem ismeretlenek az éles váltások: ő a jogászkodást cserélte a taizásra. A filmben egyetlen nap alatt körbeutazzák Budapestet és környékét, de eljutnak a Balaton-felvidékre is. Ahogy egyre jobban megismerik egymást, felbukkannak a harmincas korosztály énkeresési és párkapcsolati problémái.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.