Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Moszkvában nyert fődíjat az Anyáim története

Moszkvában nyert fődíjat az Anyáim története

Dér Asia és Haragonics Sári Anyáim története című alkotását kétszeresen is díjazták a Moszkvai Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon. A film a fődíj mellett a legjobb vágás díját is elhozta.

- hirdetés -

Az orosz fővárosban június 18-27. között rendezték meg a Moszkva DOKer Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált. Az Anyáim története tíz másik alkotással szerepelt a versenyprogramjában.

- hirdetés -

A zsűri a legjobb dokumentumfilmnek járó díj mellett Erdélyi Flóra vágó munkáját a legjobbnak ítélte.

Dér Asia és Haragonics Sári a szivárványcsaládok átpolitizált témáját hozza intim közelségbe. A közel öt éven át készült dokumentumfilm bemutatja, hogyan válhat család két anyából és egy örökbefogadott kislányból a mai Magyarországon. Főhőse Virág, volt parlamenti képviselő, aki zenész élettársával, Nórával készül örökbefogadni egy gyermeket. Két év várakozás után egy roma kislány érkezik az életükbe, de a rendezők tovább követik a család történetét.

Ide kapcsolódik:
Átadták a Magyar Mozgókép Fesztivál díjait

A film idén márciusban a BIDF-en nyert különdíjat, legutóbb pedig júniusban, a linzi Crossing Europe Filmfesztiválon jutalmaztál. Az Anyáim története az HBO GO kínálatában érhető el.

(Via magyar.film.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!