Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Mozik helyett az HBO-ra jön Fliegauf Bence új filmje

Mozik helyett az HBO-ra jön Fliegauf Bence új filmje

A Rengeteg – Mindenhol látlak című film július 3-tól lesz elérhető az HBO és az HBO GO műsorában. Fliegauf Bence új művében hét történetet sorakoztat egymás mellé olyan színészek részvételével, mint Sodró Eliza vagy Gubik Ági, de feltűnik a zenész Víg Mihály is.

- hirdetés -

Az idei Berlinalén bemutatkozó és onnan a legjobb mellékszereplőnek járó díjat el is hozó film a mozikat kihagyva rögtön az HBO és az HBO Go műsorán nyit. Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című legújabb szerzői filmjét július 3-án mutatja be a csatorna a streamfelületén is – számolt be a HBO nyomán a film.hu.

- hirdetés -

Rengeteg – Mindenhol látlak címében és dogmafilmes stílusában is megidézi Fliegauf 2003-as filmjét. Az alkotás hét, 15-20 perces történetet helyez egymás mellé. Törött edény a padlón, a nagypapa nem válaszol – a csend fenyegető. Mi történt? Bionikus végtaggal élő lány gym-parkban edz – ki leselkedik rá a sötétben? Egy másik lány nyomtalanul eltűnik a digitális elvonókúra után – bajban van, vagy csak játszmázik az ex-szel? Ki az, aki esténkén lejár a pincébe, és halkan beszélni kezd egy szekrényhez? Ki van odabent?

Ex-heroinista férfi nem biztos hogy túléli a műtétjét – de akkor miért tűnik földöntúlian elégedettnek? Kiskamasz tudatja az anyjával, hogy Isten képzeletbeli karakter, úgy mint mondjuk Gandalf – képes megemészteni ezt a mélyen vallásos édesanya? Az áltudománnyal félrekezelt lány egy ismeretlen férfi nevét motyogja a halálos ágyán. Ki ez az ember, és miért ismételgeti a nevét a haldokló? Mit akar tőle?

A filmben többek között olyan színészeket láthatunk, mint Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli és Végh Zsolt, Balla Eszter, vagy az alakításáért Ezüst Medvét nyerő Kizlinger Lilla. Mellettük feltűnik a zenész Víg Mihály, a közel százéves Lénárt István, Keresztes Felicián, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is.

A Fraktál Film és az M&M Film gyártásában készült alkotás producerei Mesterházy Ernő, Fliegauf Bence és Mécs Monika, a co-producerek Pataki Ági és Kovács Gábor, az operatőrök Gyuricza Mátyás és Nyoszoli Ákos, a vágók Gelencsér Terence Gábor, Kiss Wanda és Kovács Dávid. A film zenéjét Fliegauf Bence, Beke Tamás, Fancsikai Péter szerezte. A Rengeteg – Mindenhol látlak július 3-tól elérhető az HBO és az HBO Go kínálatában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!