Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Rangos fesztiválon mutatkozhat be Kis Hajni első egészestés filmje

Rangos fesztiválon mutatkozhat be Kis Hajni első egészestés filmje

Kis Hajni Külön falka című nagyjátékfilmje hamarosan a Pre-Cannes Screenings-en mutatkozik be a szakmának, majd a tervek szerint még az idén megtartják a premierjét egy A-listás fesztiválon is – számolt be a Variety. Az itthoni bemutatóról egyelőre nincs hír.

- hirdetés -

Kis Hajni Külön falka (angolul Wild Roots) című nagyjátékfilmjének terve már megnyerte a Karlovy Vary Fesztivál készülő filmeknek odaítélt szakmai díját, a Works-in-Progress Award at Eastern Promises-t. Ezt követően figyelt fel az alkotásra az M-Appeal nevű, berlini székhelyű ügynökség. A Cannes-t megelőző, június 21-25 közötti vetítések és a premier előkészítése már az ő munkájuk.

- hirdetés -

2016-ban Kis Hajni Szép Alak című rövidfilmjét Diák Oscarra jelölték. A Külön falka az író-rendező első egészestés alkotása.

Ide kapcsolódik:
Magyar diplomafilm nyert Bronz Diák Oscar-díjat

A 12 éves Niki, akit nagyszülei nevelnek megtudja, hogy az édesapját kiengedték a börtönből és visszatért a városba. Nagyanyja tiltása ellenére megszökik, hogy titokban találkozzon a férfivel, akit már hét éve nem látott. Az egykor kidobóemberként dolgozó Tibor kénytelen szembenézni az apaszereppel és felelősséget vállalni. Tibor és Niki több évnyi kihagyás után ekkor kezd ismerkedni egymással, felfedezni, hogy milyen erős a köztük lévő kapcsolat és megtapasztalni a megbocsátás erejét.

„Nikit az az alapvető emberi szükséglet vezeti, hogy többet tudjon meg az életéről, a múltjáról, amely aktívan befolyásolja a jelenét is”

– nyilatkozta a történet kapcsán Kis Hajni. Azt, hogy a film középpontjába egy bonyolult apa-lánya kapcsolatot helyezett, a személyes élményei ihlették. A saját édesapja „rég eltűnt az életünkből, ami nagyon nehéz időszak volt számunkra, nagy részét a dolognak fel sem tudtam dolgozni olyan fiatalon.” – tette hozzá.

Külön falka - forrás: Proton Cinema
Külön falka – forrás: Proton Cinema

A film készítésével megpróbálta megérteni, hogy „hogyan érik el a szülők és a gyerekek azt a pontot, amikor szembe tudnak nézni a múlttal és felelősséget tudnak vállalni a tetteikért.”

A film forgatókönyvét Szántó Fanni és Kis jegyzik. A főbb szerepekben Dietz Gusztáv, Horváth Zorka, Füsti Molnár Éva és Kassai Viktor látható. A produceri munkálatokat a Proton Cinema, Berkes Júlia és Zachar Balázs látták el, a coproducerek Prikler Mátyás és Zora Jaurová voltak.

(via Variety, film.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!