Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Victoria Liedbergiust választották az Európai Zenei Tanács új elnökének

Victoria Liedbergiust választották az Európai Zenei Tanács új elnökének

Az Európai Zenei Tanács tisztújító ülésén a norvég Victoria Liedbergiust választották a szervezet elnökének, aki 10 év után váltja elődjét, Ian Smith-t. A testület tagjai között ismét bizalmat kapott az EMC elnökségének magyar tagja, Zsoldos Dávid.

- hirdetés -

Az Európai Zenei Tanács alelnöke Audrey Guerre lett, az elnökség tagjai pedig Willem van Moort (Hollandia), Harrie van den Elsen (Hollandia), Joanna Grotkowska (Lengyelország), Michalis Karakatsanis (Ciprus) és Zsoldos Dávid (Magyarország).

- hirdetés -

Az Európai Zenei Tanács (Europaen Music Council – EMC) 1972-ben alakult az IMC/UNESCO európai regionális csoportjaként és 1992 óta viseli az EMC nevet. A tanács olyan európai ernyőszervezet, mely az IMC európai tagjait, 31 ország összesen 75 zenei szervezetét (nemzeti zenei tanácsok, nemzetközi és európai szervezetek, valamint nemzeti és szakosodott zenei szervezetek) fogja össze.

Célja mindenfajta zenei irányzat népszerűsítése és fejlesztése. Bátorítja a multilaterális párbeszédet és kezdeményezéseket, a zenészek, művészek mobilitását, valamint lehetővé teszi a tagok hatékonyabb együttműködését és a rendszeres eszmecserét. Helyi, nemzeti és európai szinten is elősegíti az egyenlő zenei jogokat és lehetőségeket biztosító keretrendszer létrejöttét.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.