Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Világhírű színházi módszerekkel jön az első Nemzetközi Színházi Workshop Fórum

Világhírű színházi módszerekkel jön az első Nemzetközi Színházi Workshop Fórum

Július 1-11. között első alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a Nemzetközi Színházi Workshop Fórum a Létra Kulturális Egyesület szervezésében, A Vadász Esélye társszervezésében. A kéthetes előadó-művészeti eseménynek, amely során különböző szakmai és képzési programokon vehetnek részt az érdeklődők, a Műhely Alapítvány ad otthont.

- hirdetés -

A Létra Kulturális Egyesület művészeti alkotóközösségként 2016-os megalakulása óta foglalkozik kulturális események, oktatási programok, előadó-művészeti kurzusok szervezésével, valamint színházi előadások létrehozásával, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Az Egyesület kiemelt célkitűzése, a rendszeres előadó-művészeti képzések megteremtése és azok nemzetközi fókuszba helyezése, 2021-ben egy nagyszabású nemzetközi eseményben, a Nemzetközi Színházi Workshop Fórumban valósul meg és teljesedik ki.

- hirdetés -

Az esemény fő programeleme két intenzív, előadó-művészeti workshop és az azokra épülő munkabemutatók, beszélgetések lesznek:  július 1-4. között a nagy múltú lengyel Theatre Gardzienice művészei, Mariusz Gołaj, Joanna Holcgreber és Tetiana Oreshko tartanak tréninget, július 5-10. között pedig a világhírű amerikai SITI Company alapítótagjai, Ellen Lauren és Will Bond ismertetik meg a Viewpoints and composition szemléletét a résztvevőkkel.

Marina Levitskaya: Falling and Loving

A nemzetközi Fórum továbbá olyan különböző programokat is kínál, mint szakmai beszélgetések, előadások és más kísérő események. A program záróeseménye a klíma-és környezetvédelem tematikája köré szerveződik, a július 10-11-i Environmental Weekend-en a témához kapcsolódó köztéri előadásokkal, performanszokkal, kerekasztalbeszélgetésekkel készülnek.

A két workshopra június 13-ig lehet jelentkezni.

A szervezők ugyaneddig várják köztéren bemutatható előadó-művészeti produkciók jelentkezését környezetvédelmi témakörben. Tanuljunk együtt, tanuljunk egymástól, találkozzunk a Fórumon júliusban!

További információ a Fórumról és a jelentkezés módjáról ide kattintva.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.