Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Czupi Áron: „Sok szempontból összeillik a társaság”

Czupi Áron: „Sok szempontból összeillik a társaság”

A Góbé csavaros népi popzenéjével az elmúlt közel másfél évtized alatt bejárta már az egész Kárpát-medencét és fél Európát, ezreket táncoltatva meg zenéjükkel. A zenekar tavaly két tagcserén is átesett, ám az új emberekkel friss energiák is érkeztek a csapatba és már három közös számot is megjelentettek. A legutóbbi a nyári hangulatú Borozós, mely klipet is kapott. Erről és az elmúlt időszakról beszélgettünk a zenekar dobosával, Czupi Áronnal.

- hirdetés -

– Hogyan telt a zenekar számára az elmúlt időszak?
– Hibrid időszakon vagyunk túl. 1-2 hónapja még csak próbáltunk, streamkoncertet adtunk és stúdióztunk, most pedig már egyikre sem nagyon maradt idő, mert berobbant a koncertszezon. Ez persze nemcsak ránk igaz, hanem a teljes iparágra, úgyhogy nagyon izgalmas szervezések mennek a háttérben, hogy minden koncert létrejöhessen.

- hirdetés -

– Egyre több új Góbé-dal születik, a legutóbbi a Borozós, mesélnétek róla? Hogyan kerül egy legényesbe reggae életérzés?

– A főtéma egy román ritka legényes, Varga Ferenc Csipás bánffyhunyadi prímás vonójából, szinte hozzá sem kellett nyúlnunk, annyira tökéletesen passzolt a reggae/dancehall életérzéshez. A borivó nótát Áron (borivó) hozta a legnagyobb természetességgel. Ez utóbbi biztosítva is volt, hiszen a tavalyi somogyfajszi Mediawave fesztiválon kezdtük el a dal megírását. Csináltunk hozzá klipet is. A saját részünket az idei Mediawave-en Mindszentkállán, és a stúDiózás közben Dióssy Ákos „Diónál” vettük fel, de az izgalmasabb része az, amit a közönségünk küldött el nekünk. Ezúton is köszönjük, még mindig szuper érzés.

– Lassacskán már egy éve, hogy új tagokkal játszotok, élőben azonban még csak most van lehetősége megismerni a közönségnek az új felállást. Mik az eddigi visszajelzések?

– Már tavaly is be szerettük volna mutatni az újainkat, de elmaradt a Kobuci is, az Akvárium is. Összesen valamivel több mint 10 élő offline koncertet tudtunk megcsinálni, tehát kevesen vannak, akik ismerik az új felállást. Ajánljuk mindenkinek, hogy jöjjenek el a Kobuciba, és megmutatjuk. Az eddigi visszajelzések szuperek, sok szempontból összeillik a társaság.

– Hogyan fog kinézni a nyaratok?

– A nyár eleje leginkább a július 1-jei Kobuciról szól, de a nyár második felében is lesz Budapesten koncertünk. Közben pedig sok-sok vidéki koncert, amit a Facebookunkon követhettek. Most épp egy lengyel turnén vagyunk túl, Varsóban és környékén játszottunk három koncertet. Imádtuk, de szerencsétlenül kezdődött, mert elmaradt a 25-ei balatonkenesei koncertünk, utána pedig még Budapesten lerobbant a buszunk. 2-3 óra alatt szereztünk egy kisteherautót, mert senkinek sem volt szabad busza a szakmában, így Máté (a brácsás) kocsijával együtt valahogy már kijutottunk. Tartalmas volt, és legfőképpen kalandos. Kihasználnánk az alkalmat, hogy újra megköszönjük a szakmának, hogy annyian egyből segítettek, bár már péntek késő este volt. Jó érzés!!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!