Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Elhunyt Urbán Andrea

Elhunyt Urbán Andrea

Életének 49. évében elhunyt Urbán Andrea színésznő – számolt be többek között a Szinkronjunkie blog.

Urbán Andrea szinkronszínészként is ismert volt. Több alkalommal kölcsönözte hangját Tori Spellingnek, Dina Meyernek, valamint Vanessa Paradis-nak. A blog kiemelte a férjével, Bozsó Péterrel, valamint többek között Vass Gáborral és Vári Attilával készített Las Vegas című sorozat szinkronját.

A Nemzeti Színiakadémián végzett. 1991-94 között a Nemzeti Színház, 1994-95 között a Budapest Független Színpad, 1995-96 között a Budapesti Kamaraszínház, és 1996-ban a Soproni Petőfi Színház művésze volt – írja a magyarszinkron.hu adatbázisa. Játszott még az Újreneszánsz Színházban, a Budaörsi Játékszíben és az IBS Színpadon. Színházi szerepei mellett feltűnt a Szomszédok című teleregényben is.

Sokáig előszeretettel osztottak rá naivaszerepeket, ő pedig örült, ha egy-egy rendező mégis meglátta benne a szenvedélyt, árulta el a Feminának adott 2015-ös interjúban. Egyik kedvenc figurája A Karamazov testvérek manipulátor prostituáltja, Grúsa, akinek a szerepét a soproni Petőfi Színházban és a Szkéné színpadán, Kárpáti Levente Társulatával is eljátszhatta.

„Amikor hazaérek a férjemhez és a kisfiunkhoz, leteszem azt a batyut, amit egész nap cipeltem, és megszűnik számomra a külvilág. Olyan szokványos dolgok töltenek fel, mint például a kertészkedés, de sütni is imádok – nagyon el tudok merülni benne, Peti pedig hagyja, hogy kedvemre alkossak” – árulta el a családjával töltött hétköznapjairól.

„Hétvégi munkát már jó ideje egyikünk sem vállal, kivéve, ha színházról van szó. Rengeteg erőt ad a hátterem is: a nagyszülőkre mindig számíthatunk, ha Barnusra kell vigyázni, és sok barátunk van, akikkel rendszeresen összejárunk, dumálunk, röhögünk – külön szerencse, hogy ilyen jó humorú emberek vesznek körül. Jó néhány kolléga is akad köztük, van, hogy együtt is nyaralunk, mint legutóbb Horvátországban, és ilyenkor soha nem szakmázunk.

Egyetlen titkom van: az, hogy a munkán kívül átlagemberként élek.”

Promóció

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.