Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Hatalmas sikerrel debütált Wéber Kata darabja Avignonban

Hatalmas sikerrel debütált Wéber Kata darabja Avignonban

Július 17-én, a jubileumi, 75. Avignoni Fesztivál keretein belül volt az első külföldi élő bemutatkozása Wéber Kata Czastki Kobiety (Pieces of a woman / Une femme an pièces) című darabjának Mundruczó Kornél rendezésében, melyet a TR Warszawa mutatott be a 2018/2019-es évadban.

- hirdetés -

Az avignoni közönség hosszú percekig tartó álló tapssal, ovációval fogadta a gyermeket elvesztő nő történetét feldolgozó művet, mely a 2020-ban a Velencei Filmfesztiválon bemutatott film alapjául is szolgált, melyet később Oscar-díjra jelöltek.

- hirdetés -

A francia bemutatót követően nyolc estén keresztül lehet megnézni a színdarabot, emellett kísérőprogramként a rendező három filmjét is levetítik (Pieces of a woman, Jupiter holdja, Fehér isten). Mundruczó Kornélt nem először hívták meg Avignonba, 2012-ben a Proton Színház Szégyen című előadása szerepelt az egyik legnagyobb rangú színházi fesztiválon.

A Czastki Kobiety online formában már több fesztiválon (Ruhrtriennale 2020, Kunstenfestivaldesarts 2021) szerepelt, de ez az első alkalom, hogy élőben is élvezheti a közönség. A mostani meghívás a varsói színház életében is nagy jelentőségű, utoljára 2011-ben szerepeltek az Avignoni Fesztivál programjában. Ráadásul az idei válogatásban ez az egyetlen kelet-közép európai színházi előadás.

Ide kapcsolódik:
A világ legígéretesebb forgatókönyvírói közé választották Wéber Katát

A francia vendégjátékot követően további külföldi fesztiválokon is szerepel majd Wéber Kata színdarabja, az athéni Epidaurus Fesztiválon (2021. szeptember 2-4.) és Rómában a Romaeuropa Fesztiválon (2021. szeptember 17-19.) lesz látható, illetve ősszel a varsói TR Warszawa repertoárján.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!