Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Koncz Gábor életművét bemutató kiállítás Mohorán

Koncz Gábor életművét bemutató kiállítás Mohorán

Személyes tárgyak, forgatási kellékek és fotók. Az életművét bemutató kiállítással köszöntötték születésnapján Koncz Gábort Mohorán a Tolnay Klári Emlékházban.

- hirdetés -

Koncz Gábor 1938. július 8-án született Mezőkeresztesen. A Koncz Gábor 83 éve nyeregben című kiállításon bemutatják a mezőkeresztesi emlékeket, fotók idézik meg a művész gyerekkorát és családját, de kiállítanak régi képeslapokat, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település régi címerét is. Újabb felvételeken feltűnnek Koncz Gábor gyermekei és unokái is, de kiállítják a művész díjait is – vázolta Balla István.

- hirdetés -

Az első teremben a színész híresebb filmszerepeit mutatják be plakátokon és fotókon: a Gyula vitéz télen-nyáron, a Magyarok és A dunai hajós című alkotásokat vagy A névtelen vár című sorozatot.

A másik teremben Koncz Gábor színházi munkásságát dolgozzák fel színészként, rendezőként. Közös fényképeken látható Gobbi Hildával, Ruttkai Évával, Papp Verával, Páger Antallal és Nagy Annával is.

Bemutatják a kiállításon A névtelen várban használt ládikát, amelyben a trónörökös lány iratait mentették,

a személyes tárgyak között Koncz Gábor csizmáját, ruháit, korcsolyáját, kalapját, pásztorbotját és nyergét is láthatja a közönség.

Mint Balla István elmondta, a színész életét gyerekkorától végigkíséri a lovak szeretete, ami visszaköszön a fényképeken is.

Ide kapcsolódik:
Öten kapnak életműdíjat a Magyar Filmhéten

A színművész, aki a Halhatatlanok Társulata, a Soproni Petőfi Színház és a Turay Ida Színház örökös tagja, maga is beszél majd az ünnepségen életéről, és ő mutatja be a kiállított tárgyakat.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!