Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Könyvével már bizonyított, most filmmel jelentkezik Fabricius Gábor

Könyvével már bizonyított, most filmmel jelentkezik Fabricius Gábor

Fabricius Gábor első nagyjátékfilmje, az Eltörölni Frankot meghívást nyert egy rangos „A” kategóriás nemzetközi filmfesztiválra. A Más Bolygó című regényével Aegon irodalmi díjra is jelölt szerző most azzal foglalkozott, hogy harcol egy underground zenész a szocializmussal.

- hirdetés -

Az Eltörölni Frankot szinopszisa szerint, 1983-ban, a vasfüggöny mögött, Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. Súlyos trip veszi kezdetét, amely egy társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

- hirdetés -

„Annyi mindent nem mondtak el nekem és annyi mindenről mondtak mást, sőt, pont az ellenkezőjét, hogy már kérdezni sem akartam.

A szavak semmit sem jelentettek, mert az ember valamit mégiscsak érez a gyomra környékén az igazságról. Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell, de amit el lehet mondani, azt meg kell mondani világosan.” – mondta el a film kapcsán az író és rendező, Fabricius Gábor.

Ide kapcsolódik:
Karlovy Varyban lesz Kis Hajni első mozifilmjének premierje

A forgatókönyv a 2018-as Karlovy-Vary International Film Festival-on elnyerte a Feature Launch in Development díját, meghívást kapott a Creative Europe Media Sources2 és MIDPOINT programjaira, a Tallin Baltic Eventre, a Torinoi Art Directors Masterclassra, a CineLink Industry Days-re Szarajevóba. A ViennaLets CEE Eliot Grove nemzetközi pitch fórumán Silver Award-díjjal tüntették ki és a világhírű Sundance Lab shortlistjébe is bekerült.

Fuchs Benjámin / Filo - forrás - Otherside Stories
Fuchs Benjámin / Filo – forrás – Otherside Stories

Az Eltörölni Frankot főszerepét a Filo művésznéven ismert Fuchs Benjámin játssza, aki a magyar underground zene egyik legígéretesebb tehetsége. A filmben fontos szerepet kapott, a már több nemzetközi elismeréssel díjazott, fiatal erdélyi színésznő, Blénesi Kincső és a Junior Prima díjas Waskovics Andrea. A főbb szerepekben olyan ismert színészeket is láthatunk, mint Bánsági Ildikó, Lénárt István, Székely B. Miklós vagy a koreográfus Frenák Pál.

A látványvilágot a számos hollywoodi szuperprodukcióban közreműködő világhírű szakember, az izlandi Eggert Ketilsson teremtette meg. Operatőre Dobos Tamás, vágója Kiss Wanda és Tuza-Ritter Bernadett. A hangért Zányi Tamás, a jelmezekért Sinkovics Judit felelt. Fabricius Gábor konzulense Gazdag Gyula filmrendező volt.

Fabricius Gábor író, filmrendező, Cannes Golden Media Lion, EPICA és CLIO díjas mediadesigner. A londoni Central-Sain Martins College MA alumnija, munkái többnyire szociopolitikai és társadalomkritikai hatásokat mutatnak.

Rövidfilmjeivel (Skinner, Dialogue) több mint száz nemzetközi filmfesztivál meghívottja, többek között Torontoban (TIFF), Londonban, Bostonban, Mumbaiban mutatkozott be és nyert díjakat. Más Bolygó című regényét az Európa Könyvkiadó jelentette meg és jelölte Aegon irodalmi díjra 2016-ban.

Az Eltörölni Frankot nemzetközi forgalmazásának jogát már megvásárolta a francia Totem Films. A párizsi székhelyű Totem Films az érzékeny művészek és filmek támogatója – portfóliójukba beleillik Fabricius új filmje. A cég hitvallása, hogy olyan alkotókat, filmeket segítenek eljuttatni a világ filmszínházaiba, amelyek mély gondolkodásra inspirálják az érzékeny közönséget.

Eltörölni Frankot
filmdráma
Írta és rendezte: Fabricius Gábor

Az Eltörölni Frankot az Otherside Stories gyártotta, a Nemzeti Filmintézet támogatásával.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!