Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Plácido Domingo Győrben ad koncertet az egészségügyi dolgozók tiszteletére

Plácido Domingo Győrben ad koncertet az egészségügyi dolgozók tiszteletére

Plácido Domingo Győrben ad ingyenes koncertet az egészségügyi dolgozók tiszteletére augusztus 6-án a Győri Filharmonikusokkal.

- hirdetés -

„A világot rendkívüli járvány rázta meg, Magyarország azonban letörte a pandémia harmadik hullámát, olyan teljesítménnyel, amelyet sokan irigyelnek. A védekezésben az egész társadalom részt vett, az egészségügyben dolgozók egészen heroikus küzdelemmel: ez nemcsak hatalmas fizikai, hanem lelki megterhelést is jelentett” – mondta el a koncert budapesti sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.

- hirdetés -

Kásler Miklós hozzátette: a világhírű Plácido Domingo régóta komoly vonzódást mutat a magyar zenéhez és a magyar kultúrához, ehhez párosul adni akarása azoknak az embereknek, akik rendkívüli körülmények között is helytálltak. Győrben megvan minden körülmény egy ilyen koncert számára.

Plácido Domingo felidézte, hogy a járvány őt magát és családját is megviselte, ezért még nagyobb személyes hálát érez az egészségügyi dolgozók iránt.

Ide kapcsolódik:
„Nem várom meg a hanyatlás éveit…” – az első magyar nyelvű Domingo-recenziók

A győri koncert programjában népszerű operaáriák, operett- és zarzuelarészletek is szerepelnek. Fellép a Plácido Domingo által alapított Operalia operaverseny 2017-es győztese, Adela Zaharia szoprán, Plácido Domingo Jr., valamint a Virtuózok legutóbbi kiadásának győztese, Balázs-Piri Soma zongorista is. A Győri Filharmonikusokat Eugene Kohn vezényli a győri Dunakapu téren.

Az ingyenes koncerten a magyar egészségügyi dolgozók szervezetten vehetnek majd részt, de a további érdeklődök is regisztrálhatnak majd Győr weboldalán.

(MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!