Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Utaztatható koncerttermet avattak fel Németországban

Utaztatható koncerttermet avattak fel Németországban

A rheingaui zenei fesztivál nyitókoncertjén használták először a Koncertkocka nevű építményt, ami könnyen lebontható, így a rendezvénysorozat végeztével más helyszíneken is fel lehet majd állítani.

- hirdetés -

A Metternich hercegről elnevezett Koncertkocka (Fürst von Metternich-Konzertkubus) a terveknek megfelelően négy hét alatt készült el, és 1 millió euróba (kb. 350 milló forint) került. Az építési költségek felét a németországi Újrakezdés a kultúrában (Neustart Kultur) nevű program finanszírozta. A mobil koncertterem 520 főt fogadhat be a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején.

- hirdetés -

A Koncertkockában tartott első esten a venezuelai Gabriela Montero zongoraművész lépett fel, megnyitva ezzel a június 26. és szeptember 5. között zajló 34. rheingaui zenei fesztivált. A koncertműsor a 20. század első harmadának orosz repertoárjára épült: Prokofjev, Stravinsky és Rachmaninov művei hangzottak el.

A Koncertkockát szeptemberben, a rheingaui fesztivál után lebontják, és útnak indítják, ugyanis más rendezvények is jelezték már, hogy ki szeretnék bérelni.

(Via Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!