Papageno Radio
Intermezzo A bonni Beethoven Fesztiválon vendégszerepel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

A bonni Beethoven Fesztiválon vendégszerepel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar meghívást kapott a Beethoven szülővárosában megrendezésre kerülő bonni Beethoven Fesztiválra.

Az együttes 2021. augusztus 21-én, szombaton 20.00 órakor a World Conference Center Bonn, Saal New Yorkban Beethoven VI. (F-dúr „Pastorale”), valamint IV. (B-dúr) szimfóniáját adja elő, a külföldön élő neves magyar származású Stefan Soltész vezényletével.

A Beethovenfest Bonn különösen figyelemre méltó esemény. Beethovent ma is a zenetörténet egyik legnagyobb újítójának tartják, a nemzetközileg elismert művészek és együttesek előadásai új lendületet adnak az életmű megőrzésének. Beethoven 1770-ben született és Bonn 2020-ban ünnepelte születésének 250. évfordulóját.

Ide kapcsolódik:
Élethű 3D-s portrésorozat készült az idén 250 éve született Beethovenről

A városban hagyott nyomai ma is láthatóak: szülőháza és a minden évben megrendezésre kerülő Beethovenfest tanúskodik arról a 22 évről, amely alatt nyomot hagyott Bonnban, és a város Beethovenben. Zenei zsenialitása és humanista meggyőződése a Maximilian Franz választófejedelem udvarában uralkodó felvilágosult szemléletben gyökerezett; természetszeretete a Rajna-völgyben és Bonn festői tájain ébredt fel. Mindkét vonás gyakorta visszhangzik zenéjében, még bécsi éveinek kései műveiben is.

A hazai közönség a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral legközelebb évadnyitó hangversenyén, 2021. szeptember 25-én találkozhat a Müpában.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!