Papageno Radio
Film Aretha Franklin maga választotta ki Jennifer Hudsont az életrajzi filmje szerepére

Aretha Franklin maga választotta ki Jennifer Hudsont az életrajzi filmje szerepére

Aretha Franklin, a kivételes hangú díva életéről szóló filmet mutatnak be a mozik augusztus 12-én. Az életrajzi darabban olyan sztárok bukkannak fel, mint Forest Whitaker vagy Jennifer Hudson. 

Utóbbi magát Aretha Franklint alakítja és ha hihetünk a megjelent cikkeknek, a Soul Királynője maga választotta ki Hudsont a szerepre. Aretha Franklin 76 éves korában, 2018-ban hunyt el. A fantasztikus sikerekkel és tragédiákkal szegélyezett karrierjét és magánéletét most a filmvásznon láthatjuk viszont. A produkció – ahogy a COVID miatt számos mozi – 2020-ban debütált volna, így azonban az énekesnő halálának 3. évfordulójához közel érkezik a mozikba.

„A filmnek fel kell érnie Miss Franklinhez” – szögezte le Liesl Tommy, Tony-jelölt veterán dél-afrikai rendező.

„Ő testesítette meg a kiválóságot és az ízlést, így a filmünknek is ezt kell becélozni.” 

Jennifer Hudson eredetileg a zeneiparból érkezett a filmvilágba. 2004-ben az Americal Idolban bejutott a legjobb tízbe, innen azonban kiszórta a zsűri meglehetősen nagy felháborodást keltve. 2006-ban lépett először a kamerák elé filmszerepben: a Dreamgirls című filmben eresztette ki a hangját. Kapott is érte egy Oscar-díjat.

A zenés debütálást azonban prózai szerepek követték, a legemlékezetesebb talán a Szex és New York filmváltozatában Carrie Bradshow személyi asszisztensének karaktere volt. Érthető tehát, hogy sokan várják, hogy Hudson ismét egy testhez álló, énekes szerepben csilloghasson.

Respect
amerikai zenés dráma, életrajzi film, 145 perc, 2021
Bemutató dátuma: 2021. augusztus 12.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!