Papageno Radio
Film Három magyar film is esélyes lehet az Európai Filmdíjra

Három magyar film is esélyes lehet az Európai Filmdíjra

Az Európai Filmakadémia közleménye szerint Fliegauf Bence, Horvát Lili és Nagy Dénes alkotásai is bekerültek azon filmek közé, amelyekből az Európai Filmdíj jelöltjeit választják ki.

„Mivel idén a járvány miatt több fontos filmfesztivált is későbbre halasztottak, az akadémia úgy döntött, hogy két lépcsőben jelenti be az Európai Filmdíj-jelölésre esélyes alkotások névsorát, amelybe első körben negyven filmet választottak be.” – írja a film.hu.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Horvát Lili alkotásának világpremierje a tavalyi velencei filmfesztiválon volt.

Nagy Dénes Természetes fény című első nagyjátékfilmjét a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, ahol elnyerte a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve-díjat.

Ide kapcsolódik:
Dobos Tamás: „Nem az egyéni érdek, hanem a közös ügy viszi előre a munkát”

A Rengeteg – Mindenhol látlak, Fliegauf Bence filmje szintén Berlinben mutatkozott be, ahol a legjobb mellékszereplőnek járó díjat kapta a film egyik szereplője, Kizlinger Lilla.

„A magyar filmek olyan alkotásokkal versenyeznek a jelölésért, mint a román Radu Jude a Zűrös kettyintés, avagy a pornó a diliházban című filmje, az amerikai Ígéretes fiatal nő, vagy a dán Az igazság bajnokai” – teszi hozzá a portál.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!