Papageno Radio
Film Kis Hajni és Farkas Marcell filmje is ott lesz a Karlovy Vary-i...

Kis Hajni és Farkas Marcell filmje is ott lesz a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon

Farkas Marcellt meghívták a Szeurum című vizsgafilmjével a tíz ígéretes, ifjú rendezőt bemutató Future Frames válogatásba, amelyet az 55. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon mutat be a European Film Promotion.

Augusztus 20-án kezdődik Közép-Európa legnépszerűbb nemzetközi filmfesztiválja Karlovy Vary városában, ahol Kis Hajni Külön falka című mozifilmje mellett egy magyar vizsgafilm premierje is látható.

Az európai promóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion Future Frames – Az európai mozi új generációja című válogatásában 10 kitűnő tehetségű, ifjú rendező vizsgafilmjét vonultatja fel, köztük Farkas Marcell Szeurum című alkotását – áll a Nemzeti Filmintézet közleményében.

Mint írják, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült Szeurum történetében egy kertvárosi, sci-fi rajongó fiú elkeseredik, miután bátyja úgy dönt, többé nem segít neki beadni a szükséges inzulin injekciót. Az események furcsa fordulatot vesznek, miután találkozik egy lánnyal, aki ablakokon bedobált meteoritokkal próbálja a szeretet terjeszteni.

A 16 perces rövidfilm főszerepeit Turi Péter, Major Irma és Sas Zoltán játssza.

A Szeurum a 25 éves Farkas Marcell elsőéves vizsgafilmje volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A forgatókönyvet a rendező szakos hallgató és Kajlik Eszter írta, az operatőr Csillag Marcell, a vágó Papp Zsuzsanna, a hangmester Kovács Janka, a gyártásvezető Balogh Zsombor volt.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!