Papageno Radio
Intermezzo Koncert közben, a színpadon kapta meg az oltást Fischer Iván

Koncert közben, a színpadon kapta meg az oltást Fischer Iván

A vezénylést sem abbahagyva, a Fesztiválzenekar szabadtéri koncertjén kapta meg harmadik oltását Fischer Iván. A járvány elleni védekezés fontosságát hangsúlyozó akcióhoz a zenekar tagjai is csatlakoztak: koncert közben végeztek magukon gyorstesztet, miközben töretlenül szólt a muzsika.

Több ezer ember előtt, vezénylés közben adatta be magának harmadik koronavírus elleni oltását Fischer Iván a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes koncertjén a budai Tabánban, augusztus 25-én este.

A világhírű karmester célja, hogy ösztönözze az embereket az oltásra, tettével példát szeretne mutatni és felhívni a közönség figyelmét a járvány elleni védekezés fontosságára. A karmesteren kívül a zenekar is részt vállalt a különleges akcióban: a muzsikusok a koncert közben tesztelték magukat a vírusra, hogy ezzel is jelezzék a védekezés fontosságát.

A BFZ zeneigazgatójának a harmadik oltást a színpadon dr. Becker Dávid, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese adta be, aki előtte természetesen alaposan konzultált a karmesterrel második oltása időpontjáról, a vakcina típusáról és más fontos egészségügyi vonatkozásokról.

A Fesztiválzenekar koncertje - fotó: Stiller Ákos
A Fesztiválzenekar koncertje – fotó: Stiller Ákos

A csak védettségi igazolvánnyal látogatható hangversenyre Fischer Iván az új szezon programjából állított össze meglepetés ízelítőt, és az új Iván mesél koncertforma is bemutatkozott: a tételek között a zeneigazgató megfordult, hogy röviden a műről beszéljen a közönségnek.

A koncert után a zenészektől is volt lehetőség bérletek és jegyek vásárlására az új évadra, amelyben a Fesztiválzenekar a délutáni, mesélős koncertforma mellett saját operarendezést és nemzetközi sztárokat is bemutat. A BFZ 2021/22-es szezonja szeptember 9-én a Poppea megkoronázása című Monteverdi-operával indul a Müpában.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!