Papageno Radio
Film Marion Cotillard életműdíjat kap a San Sebastian-i Filmfesztiválon

Marion Cotillard életműdíjat kap a San Sebastian-i Filmfesztiválon

Életműdíjat kap szeptemberben a 69. San Sebastian-i Filmfesztiválon Marion Cotillard francia színésznő.

Cotillard szeptember 17-én, a fesztivál megnyitó ünnepségén veheti át a Donostia-díjat. A színésznő, akinek legutóbbi filmjét, az Annette című zenés drámát a Cannes-i Filmfesztiválon is díjazták, korábban az Oscar-, a Golden Globe- és a Bafta-díjat is elnyerte a La Vie en Rose című filmben nyújtott Edit Piaf-alakításával – emlékeztetett a Variety.com.

Cotillard számos kiemelkedő rendezővel dolgozott már, szerepelt Jacques Audiard Rozsda és csont, Michael Mann Közellenség, Christopher Nolan Eredet és A sötét lovag, Woody Allen Éjszaka Párizsban, Steven Soderbergh Fertőzés és legutóbb Leos Carax Annette című filmjében is.

Cotillardtól Cannes-ban nemcsak az Annette című filmet láthatta a közönség, amelyben híres operaénekesnőt alakított Adam Driver oldalán, hanem egy dokumentumfilmet is, ugyanis ő volt Flore Vasseur Bigger Than Us című környezetvédelmi témájú munkájának egyik producere.

A dokumentumfilmet a Donostia-díj átadását követő napon, szeptember 18-án San Sebastianban is levetítik. A filmfesztivál nyitófilmjének a szervezők a kínai Csang Ji-mu One Second című drámáját választották. A mustrán Wes Anderson A francia kiadás és Jane Campion The Power of the Dog című filmjét is bemutatják.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!