Papageno Radio
Színház Rusznák András kapta a Kaszás Attila-díjat

Rusznák András kapta a Kaszás Attila-díjat

Rusznák András, a Radnóti Színház színésze nyerte el a magyar színházi élet egyik jelentős elismerését, a Kaszás Attila-díjat. A kitüntetést azok a színművészek kaphatják meg, akik az átadást megelőző évadban kiemelkedő művészi teljesítményük mellett jelentős közösségépítő szerepet vállaltak társulatukon belül.

Az idén 37 éves Rusznák András 2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2016-tól a Radnóti színház tagja, „Ahogy ő hozzányúl egy anyaghoz, ahogy a hagymáról lefejti a rétegeket…, ahogy aztán felépíti…, ahogy életre kelti a benne rejlő karaktert…, és ezt úgy teszi, ahogy mi ezt földi halandók előtte elképzelni sem tudtuk” – mondta Rusznákról a Radnóti Jászai Mari-díjas színművésze, Schneider Zolzán, aki 2016-ban nyerte el a Kaszás Attila-díjat.

A Kaszás Attila-díj rendkívüli elismertséget vívott ki magának az évek során, nemcsak azért, mert kiváló művészek nyerték el eddig is, hanem mert a „legdemokratikusabb elismerésként” a szakma és a közönség választja ki a díjazottat.

Kováts Adéllal
Kováts Adéllal a díjátadó után – fotó: Radnóti Miklós Színház Facebook-oldala

Rusznák András a díj átvétele után így nyilatkozott: „Nagyon szeretném megköszönni mindenkinek, aki rám szavazott, és külön hálával tartozom a Radnóti Miklós Színháznak. Egész életemben szerencsém volt, mindig olyan társulatokban dolgoztam, ahol barátokat szereztem és jól éreztem magam, megtaláltam a helyemet. S amellett, hogy színészileg fejlődtem, megtanultam mi a társulati lét és mi a csapatmunka. Szerencsém van, hogy a Radnótihoz tartozom, a színészek és a társulat többi tagja egytől egyik csapatjátékos. Úgyhogy köszönöm nekik, nagyon!”

Idén Rusznák mellett Gulácsi Tamást, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagját és Fándly Csabát, a kaposvári Csiky Gergely Színház művészét jelölték az elismerésre.

(Via Radnóti Színház)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!