Papageno Radio
Intermezzo Áprilisára halasztják a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált

Áprilisára halasztják a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált

A hányattatott sorsú rendezvény helyszíne és mostmár az időpontja is  változik. A Könyvfesztivált a tervek szerint novemberben tartották volna, a járvány erősödése miatt azonban inkáb  tavaszi időpontot kerestek neki.

A „jelenleg a növekvő számú megbetegedések és a járványhelyzet fokozatos romlása miatt az MKKE Elnöksége nehéz szívvel, de úgy határozott, hogy a novemberre tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megrendezését 2022. április 21-24. időpontra halasztja.” – idézi a litera.hu Gál Katalinnak, a MKKE elnökének tájékoztatását.

„A külföldi kiállítók részvétele nehézségekbe ütközik, már most is sokan nem vállalkoznak tömegrendezvényen való megjelenésre, utazásra. A zárt térben tervezett eseményeknél nem tudjuk betartatni a max. 500 fős látogató létszámot, a csoportos, termekben zajló beszélgetések kivitelezése is korlátokba ütközik. A védettségi igazolvány vagy friss PCR-teszt napi kérése a látogatóktól is nehezen megvalósítható.”

Ide kapcsolódik:
Újra megrendezik a Könyvhetet!

A 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválnak nemcsak az időpontján voltak kénytelenek változtatni, hanem a helyszínén is, a korábban a rendezvénynek otthont adó Millenáris Park helyett a Magyar Állami Operaházhoz tartozó Eiffel Műhelyházban rendezték volna meg, november 4-7. között. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új időpont új helyszínt is jelent-e. Ahogy arról sincsen egyelőre információ, hogy a tervezett díszvendég, Szvetlana Alekszijevics belarusz író marad. Az azonban már biztos, hogy a díszvendégország Spanyolország helyett Lengyelország lesz.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülése (MKKE) további tájékoztatást ígért a 2022. áprilisi könyvfesztivál részleteiről a rendezvény előtt.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!