Papageno Radio
Film Az idei legjobb német filmek a Szemrevaló Filmfesztiválon

Az idei legjobb német filmek a Szemrevaló Filmfesztiválon

Október 7-17. között a Művész moziban, október 18-28. között pedig online, a Művész Távmoziban lesznek láthatóak a 10. Szemrevaló Filmfesztivál filmjei. Október 10-e után Debrecenben, Szegeden és Pécsett is vetítik majd az alkotásokat.

A Szemrevaló│Sehenswert Filmfesztivál a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrisebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal.

A fesztivál nyitófilmje az Én vagyok a te embered című német romantikus sci-fi vígjáték, mely Alma és Tom, a tökéletes kapcsolatra programozott humanoid robot egymásra hangolódásáról szól. A film hol kacagtató, hol megrendítő módon feszegeti az örök kérdést: mi az, ami emberré tesz bennünket? Az idei Berlinalén ezért a szerepért Maren Eggertnek ítélték a legjobb női főszereplőnek járó Ezüst Medve díjat.

Az Arthur & Claire című osztrák tragikomédia Josef Hader és Hannah Hoekstra kitűnő alakításával a halál súlyos témáját a fekete humor és az irónia szűrőjén át láttatja. Amszterdamot látni és meghalni? Két ember találkozása életük legszerencsétlenebb pillanatában.

Arthur&Claire - forrás: Szemrevaló Filmfesztivál
Arthur&Claire – forrás: Szemrevaló Filmfesztivál

A Húgocskám című drámában Lisa elhanyagolja munkáját és családját, hogy önfeláldozóan gondoskodjon beteg ikertestvéréről, Svenről. Mindkettejük lételeme a színház, és ugyanolyan kevéssé lehetnek boldogok a színpad nélkül, mint egymás nélkül. A film – Svájc idei Oscar-nevezettje – a Svájci Filmdíjon elnyerte a legjobb játékfilm, legjobb női mellékszereplő (Marthe Keller), a legjobb forgatókönyv, a legjobb operatőr és a legjobb vágónak járó díjakat is.

További információk a fesztivál honlapján.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!