Papageno Radio
Film Magyar elsőfilm lett a legjobb Temesváron

Magyar elsőfilm lett a legjobb Temesváron

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programban készült Legjobb tudomásom szerint nyerte a legjobb film díját a temesvári filmfesztiválon. A hazai közönség decemberben láthatja Lőrincz Nándor és Nagy Bálint alkotópáros első mozifilmjét, mely Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével készült.

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint alkotópáros vehette át a fődíjat szeptember 5-én Temesváron a közép-európai filmek fesztiválján a címmel készült első játékfilm rendezésükért.

A Legjobb tudomásom szerint egy párkapcsolati dráma, mely Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével készült az NFI pályakezdő alkotókat támogató Inkubátor Programjában. A film világpremierje Észak-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján, a Tallinn Black Nights-on volt, azóta számos filmfesztivál hívta meg programjába, köztük a nagy presztízsű sanghaji seregszemle is.

Lőrincz Nándor forgatókönyvíróként, Nagy Bálint operatőrként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Több fesztiválnyertes rövidfilm és sikeres videoklip után első közös mozifilmjüket 2019-ben forgatták Mécs Mónika és Pataki Ági producerek vezetésével, az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában román részvétellel.

(Via NFI)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!