Papageno Radio
Film Meghalt Michael Constantine, a Bazi nagy görög lagzi színésze

Meghalt Michael Constantine, a Bazi nagy görög lagzi színésze

Az Emmy-díjas színész augusztus 31-én hunyt el. 94 éves volt. Michael Constantine itthon leginkább a Bazi nagy görög lagzi című film görög étteremtulajdonosa, a főhős édesapjaként ismert.

A színész ügynöke megerősítette a halálhírt a Variety című lapnak. Az okokról annyit közölt, hogy Constantine természetes halállal halt meg.

Constantine szülei görög bevándorlók voltak, de ő már Amerikában született 1927-ben Constantine Joanides néven. A New York-i színházakban kezdte a karrierjét, majd 1959-től számos tévésorozatban feltűnt. Játszott többek közt a Szerelemhajó, a Gyilkos sorok, a Magnum, a Kojak vagy a MacGyver néhány epizódjában. Utóbbiban épp magyar nyomozót alakított a Budapesten játszódó részekben. A Kojak címszereplőjével, Telly Savalassal pedig barátok voltak, márcsak közös származásuk miatt is.

A hatvanas évek végén a Room 222 című sorozat hozta meg számára az ismertséget. Ezért a munkájáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Emmy-díjjal jutalmazták.

Az igazi világsiker hetven év felett jött el számára Gus Portokalos karakterével. A Bazi nagy görög lagziban és annak folytatásában is szerepelt 2016-ban, ez volt az utolsó filmje. Az Imdb.com filmes adatbázis szerint 182 film- és tévészerep kötődik a nevéhez.

Kétszer nősült, de mindkét alkalommal válással végződött a házasság. Második feleségétől, Julianna McCarthy-tól két gyereke született: Thea Eileen (Thea Constantine) és Brendan Neil (Brendan Constantine). A színésztől filmbeli lánya, Nia Vardalos Twetteren búcsúzott.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!