Papageno Radio
Intermezzo Történetének leghosszabb zárvatartása után nyit újra a Carnegie Hall

Történetének leghosszabb zárvatartása után nyit újra a Carnegie Hall

Példátlanul hosszú szünet után, 18 hónapot követően nyitja meg kapuit a Carnegie Hall október 6-án. A 2021/22-es évadot indító gálaesten Yannick Nézet-Séguin vezényli a The Philadelphia Orchestrát és Yuja Wangot.

„Az elmúlt 18 hónap embert próbáló volt mindenki számára. Miközben a művészet továbbra is vigaszt nyújtott és összekötötte az embereket, semmi sem pótolhatja a közös, élő zenélés élményét. A zene és a kulturális események alapvető részei annak, ami New Yorkot olyan nagyszerű várossá teszi. Izgalmas lesz, hogy ilyen hosszú kihagyás után ismét emberekkel telik meg a Hall.” – mondta el Clive Gillinson, az intézmény ügyvezetője és művészeti igazgatója.

A megnyitó estéjének programját Valerie Coleman Seven O’Clock Shout című új műve nyitja. A darab a COVID-19 járványra reagáló himnusz, amellyel az első vonalban harcolók előtt tisztelegnek és az elszigeteltségben is fennálló emberi kapcsolat erejét ünneplik.  Yuja Wang Rachmanyinov II. zongoraversenyének szólistájaként csatlakozik a zenekarhoz. Ezt követően Iman Habibi klímaválságra reagáló, Beethoven zenéjével dialógust folytató darabja, a Jeder Baum spricht következik. Az estet Beethoven V. szimfoniája zárja.

A Carnegie Hall 130 éves fennállásának leghosszabb szünetét kezdte meg 2020 március 13-án. A járvány alatt az intézmény folyamatosan konzultált a vezető orvosi és közegészségügyi szakemberekkel, hogy olyan egészségügyi protokollt tudjon kidolgozni, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék a fertőzés kockázatát és biztonságos környezetet teremtsenek a lehetőségekhez képest.

Ide kapcsolódik:
Aki nem hagyta, hogy lebontsák a Carnegie Hallt - Isaac Stern hegedűművészre emlékezünk

A Carnegie Hall elkötelezett az oltás mellett, minden, az épületbe belépőnek, legyen művész, néző, háttérmunkás vagy bármilyen más látogató, fel kell mutatnia az ezt igazoló, a WHO által jóváhagyott vakcinával történt oltást. „Nagyon várjuk az új évad kezdetének a megünneplését, emellett azonban keiemlt fontosságot tulajdonítunk a nálunk megfordulók egészségének és jóllétének.” – tette hozzá Gillinson.

A Carnegie Hall - forrás: Wikipedia
A Carnegie Hall – forrás: Wikipedia

A tervek szerint az intézmény 2021-22-es évadában száznál is több fellépő fordul majd meg a Carnegie Hall három színpadán és New Yorkban városszerte. Emellett a zeneoktatási és társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó programokkal is várja a látogatókat a Carnegie Hall Weill Music Institute-ja. Az októbertől júniusig tartó évadban az előadások pontos időpontjáról az intézmény honlapján tájékozódhatsz.

(via Carnegie Hall honlapja)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!