Papageno Radio
Tánc Uhrik Teodóra Victor Vasarely-díjat kapott

Uhrik Teodóra Victor Vasarely-díjat kapott

2021. szeptember 1-jén, Pécs Város Napja alkalmából Uhrik Teodóra Victor Vasarely-díj kitüntetésben részesült – jelentették be a társulat Facebook-oldalán. Pécs Város Művészeti Díját Péterffy Attila polgármester adta át.

„Nagyon jó érzéssel tölt el minket, hogy vezetőink és társulatunk folyamatosan pozitív visszajelzésben részesülnek, hol egy díj kapcsán, hol a nézői vagy szakmai reakciók által!
Ezek a visszacsatolások most különösen megerősítik bennünk azt, hogy jó úton járunk!
Ez az év nagyon fontos számunkra, hiszen most ünnepeljük a fennállásunk 60. évfordulóját!”

A tánctársulat az idei évadban, május végén mutatta be a Vasarely-etűdök című összművészeti alkotást, mellyel a Pécsett született világhírű festő előtt tisztelgett. A Vincze Balázs rendezte-koreografálta, táncot, zenét, prózát és képzőművészetet integráló darabot online láthatta a közönség a Bartók Tavasz keretében.

A Pécsi Balett számára különösen fontos a 2021-es év, hiszen a társulat idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Ennek apropóján szeptember 17-én, a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitónapján ünnepi gálaestet és filmbemutatót tartanak – emlékeztetet Uhrik Teodóra, a Pécsi Balett ügyvezetője.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!