Papageno Radio
Intermezzo Újra megrendezik a Könyvhetet!

Újra megrendezik a Könyvhetet!

A világjárvány miatt utoljára két éve találkozhattak közvetlenül a könyvesek, szerzők és olvasók, így különösen örömteli, hogy a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) 2021. szeptember 2-5. között ismét megrendezi az Ünnepi Könyvhetet.

Mivel a pandémia visszahúzódott, de nem tűnt el az életünkből, fokozott figyelemmel és elővigyázatossággal készülnek a rendezvényre. Ezúttal nagyobb helyszínen, a Vörösmarty téren és a Duna-korzó területén, szellősebb beépítéssel, két színpaddal, fertőtlenítő állomások kihelyezésével, maszkokkal várják a látogatókat. Fertőtlenítik a színpad előtti székeket, az információs pultokat és arra kérik a kiadókat, hogy az egyes standoknál is így járjanak el. A tömegképződést a népszerű írók dedikálásánál azzal igyekeznek elkerülni, hogy nem egyidejűleg szervezik ezeket a kiadók és igénybe veszik a központi, a standoktól elkülönülő dedikálóhelyeket.

A Könyvhéten 140 könyves pavilonban, 173 kiadó kínálja a könyveit. A két színpadon, a Vigadó téren és a Vörösmarty téren reggel 10 és este 7 között több mint 70 könyvbemutató beszélgetést tartanak. A gyerekeket a Vigadó téri gyerekkönyv részlegnél az MKKE szervezésében Kárász Eszter és Mesezenekara, valamint a Betűtészta Kiadó bábjátéka és más játékos, zenés, a kiadók által szervezett programok várják.

A Korzóra települ ki a határon túli magyar irodalom: jelen lesznek az erdélyi, szlovákiai, vajdasági magyar könyvkiadók és szerzők is. A Vörösmarty téren pénteken és szombaton este koncert zárja a napot: pénteken a Canarro zenekar gondoskodik a jó hangulatról, szombaton a Könyvhét zenekara, Müller Péter és a Könyvhat lépnek fel este a színpadon. A négy nap alatt közel 1000 dedikálásra számítunk, jelen lesz a magyar irodalom szinte teljes spektruma.

Ünnepi Könyvhét - forrás: Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése
Ünnepi Könyvhét – forrás: Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése

Szeptember 2-án, csütörtökön, 15 órakor a Vám és Pénzügyőrség fúvószenekarának felvonulásával és térzenéje nyitja a Könyvhetet, ünnepi megnyitóbeszédet mond Szabó T. Anna költő, író, műfordító. A megnyitó után a Szép Magyar Könyv 2020 verseny ünnepélyes díjkiosztására kerül sor, ahol bemutatjuk a díjazott könyveket és alkotóikat.

Ide kapcsolódik:
Ezek a legszebb 2020-as magyar könyvek

Az esemény oldalán már tájékozódhatnak az érdeklődők a könyvheti programokról, dedikálásokról. Ugyanitt elérhető a Könyvheti Jegyzéket, amely idén az augusztus 1. és szeptember 2. között megjelent magyar nyelvű és szerzőjű, első kiadású kiadványokat; a kiadók magyar szerzők műveiből összeállított 2021. január 1. óta megjelent ajánlatait; valamint a külföldi szerzők január 1. óta megjelent elsőkiadású könyveit tartalmazza. A Könyvhétre elkészült a Könyvhét Prospektusa, ahol részletesebb tájékoztatást kapnak az olvasók a kiadványokról.

A 92. Könyvhét szeptember 2-án déltől nyit, a könyvárusító helyek naponta reggel 10-től este 7-ig tartanak nyitva, de az egyes standok ettől eltérő nyitvatartást is kialakíthatnak.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!