Papageno Radio
- hirdetés -
Játék Mozifilm David Bowie formabontó életművéről - Játék

Mozifilm David Bowie formabontó életművéről – Játék

Szeptember 19-től újra látható David Bowienak, a XX. század egyik legnagyobb hatású zenészének és művészének formabontó életmű-kiállításáról készült mozifilm a Várkert Bazárban.

- hirdetés -

 David Bowie Is című tárlat a londoni Victoria and Albert Museum történetének egyik legsikeresebb kiállítása – közel kétszázezren váltottak rá jegyet. Azóta vándorkiállításként világszerte milliók látták Kanadától Japánig, Brazíliától Hollandián, Németországon és Ausztrálián át Franciaországig és az Amerikai Egyesült Államokban is.

- hirdetés -

A londoni kiállítást záró tárlatvezetéséről készült filmben a kurátorok David Bowie rendkívül gazdag életművét dalszöveg-kéziratok, személyes tárgyak, eredeti kosztümök és hangszerek, archív fotók, videók és albumborítók segítségével tárják fel a nézők előtt. A tárlatvezetés közben az előadóművész egykori művésztársai is megszólalnak, mélyebb betekintést engedve a kreatív zseni és popkulturális ikon művészetébe.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a David Bowie Is október 3-i vetítésén 18.00-kor a Várkert Moziban. (Egy-egy szerencsés megfejtőnk partnerével tekintheti meg az előadást.)

Kérdésünk: Melyik Martin Scorsese-filmben láthatjuk David Bowiet?

a) Krisztus utolsó megkísértése

b) New York bandái

c) A Wall Street farkasa

A válaszokat szeptember 30. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben, a választott időpont megjelölésével várjuk.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.