Papageno Radio
Játék A Honvéd Férfikar Dél-Amerika zenéjével varázsolja el hallgatóságát - Játék

A Honvéd Férfikar Dél-Amerika zenéjével varázsolja el hallgatóságát – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az idén 70 éves Honvéd Férfikar a 2018/19-es bérletsorozatának utolsó koncertjén a dél-amerikai kontinens zenei világát varázsolja elénk. Március 29-én, 19 órai kezdettel ismét rendkívül változatos anyaggal várják a nagyközönséget.

Argentína jelmondata – „Egységben és szabadságban” – az egész kontinens zenei világát áthatja, az összetartozás és a szabadság érzése sugárzik, műfajtól függetlenül valamennyi dél-amerikai zeneműből.

A koncert első felében Carlos Guastavino argentin zeneszerző férfikarra írt műveit szólaltatják meg, amelyeket Sylvia Leidemann vezényel majd. Az estén helyet kapnak Dél-Amerika kortárs zeneszerzőinek művei is: az argentin Esteban Ariel D’Antona két műve (melyekből az egyik külön a Honvéd Férfikarnak ajánlott ősbemutató), valamint a brazil Yukliv Nadabhaga Isteni színjáték című művének egyik tétele, amely egyidejűleg a darab világpremierje is lesz. A magyarországi ősbemutatóra a brazil szerző maga is ideutazik. Szólót énekelnek: Kéringer László (tenor) és Dani Dávid (basszus).

A koncert második részében a tangóé lesz a főszerep. Carlos Gardel és Astor Piazzolla legnépszerűbb művei Jeszenszky-Böhm Attila, argentin-magyar zeneszerző – a Honvéd Férfikar számára írt – hangszerelésében hangoznak majd el.

A Volver La Vida együttes – fotó: Harazdy Eszter

A Bujtor Balázs által vezetett Hungarian Studio Orchestra kiegészül a Volver La Vida latin zenét játszó együttessel, amelynek tagjai szenvedélyes szerelmet éreznek a latin zene iránt és igyekeznek ezt a szenvedélyt és a zene szabadságát koncertjeiken is megmutatni.

Az együttes tagjai: Bojta Zsuzsanna mezzoszoprán, Manuel B. Camino mexikói bassz-bariton, Csáki András Junior Prima Díjas gitárművész és Miskolczi Anita csellóművész.
Az est folyamán közreműködik Thiago Bertoldi, brazil zongoraművész és Szatzker Zsanett harmonikaművész.

További közreműködők: Sós Mihály (gitár), Kérdő Gábor, Újvári Ferenc, Varga Zoltán Mihály (ütőhangszerek).
Vezényel: Syliva Leidemann, Riederauer Richárd.

Helyszín: a Magyar Tudományos Akadémia díszterme (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)
A koncert időpontja: 2019. március 29. (péntek), 19.00
Jegyek 1500 Ft-os áron kaphatók a koncert előtt a helyszínen, elővételben a jegy.hu oldalán
és az ismert jegyirodákban.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a Honvéd Férfikar március 29-i koncertjén. A helyes megfejtők között 2 páros jegyet sorsolunk ki.

Kérdés: Milyen nemzetiségű zeneszerző volt Astor Piazzolla?
A) argentin
B) brazil
C) mexikói

Promóció

X
X