Papageno Radio
Játék Kék örvény a BMC-ben - Játék

Kék örvény a BMC-ben – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Az egész világ egyetlen kék örvény” – mondja egy ismeretlen, régi hindu költő, s vele Tihanyi László új kompozíciójának szólistája is, akit az UMZE Kamaraegyüttes kísér március 31-én a BMC-ben.

„Alessio Elia új művének ihletője az ekpirózis, a kozmosz ciklikus megsemmisülése – majd újjászületése –, Ivan Fedele művét az ókori Levante – a mai Közel-Kelet – inspirálta, Luca Francesconi darabjának címe pedig azt sugallja, mindig minden kezdődik elölről: Da Capo. Talán ma, amikor a szüntelen napi gondok centiméterekre szűkítik gondolkodásunk perspektíváját, különösen fontos megidézni a művészi látásmód fényéves távlatait. Ahogyan az is, hogy néhány példával bemutassuk, hogyan szólnak hozzánk annak az országnak zeneszerzői, amely hosszú ideig formálta Európa történelmét, és amelynek neve sokáig egyet jelentett a művészetekkel, így a zenével is” – mondja a március 31-i koncertről Tihanyi László.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerévela BMC március 31-i koncertjén, amelyre 3×2 jegyet sorsolunk ki a helyes megfejtők között.

Kérdés: Melyik ország három zeneszerzőjének művét hallhatja a közönség az UMZE Kamaraegyüttes március 31-i koncertjén?

A) Németország
B) Olaszország
C) Spanyolország

Műsor:

Ivan Fedele: Levante – magyarországi bemutató
Luca Francesconi: Da Capo II. – magyarországi bemutató
Alessio Elia: Ekpyrotic suicide – bemutató
Tihanyi László: Kék örvény – bemutató

Közreműködik:

Francesco Dillon – cselló
UMZE Kamaraegyüttes
Vezényel: Tihanyi László

Promóció

X
X