Papageno Radio
- hirdetés -
Játék Mennyei hang! a Játékszínben - JÁTÉK

Mennyei hang! a Játékszínben – JÁTÉK

Peter Quilter Mennyei hang! című darabját, húsz országban játszották – a főszerepet alakító híres, kiváló színésznőknek köszönhetően – kiemelkedő sikerrel. Nálunk, a Játékszínben, Bánsági Ildikó játssza az elragadó énekesnő szerepét.

- hirdetés -

Florence Foster Jenkins, akit a világ legrosszabb operaénekesnőjének tartanak, 1868-ban született Amerikában, Pennsylvaniában, 1912-től hangversenyezik – hangos sikerrel – lemezt készít, haláláig (1944) az elhivatott énekesnők életét éli. Ugyan lelkét a legtisztább muzsika árasztja el, a hanggal baj van.

Se ritmusérzéke, se hallása, ám mindez nem zavarja népes rajongótáborát. Előadásaiból annyi szeretet, báj, a zene felemelő, nemesítő hatásába vetett hit árad, hogy ellensúlyozza fals hangjait. Első hangversenyét New York Cityben, a Ritz-Carlton báltermében adta, utolsót a Carnegie Hallban. Hangversenyeire minden jegy elkelt, sőt az utcán állva, tömegek reménykedtek, hogy bejuthatnak a nem mindennapi produkcióra. A közönség nevetett rajta – de imádták Jenkinst.

- hirdetés -

Mennyei hang! a Játékszín műsorán – fotó: Juhász G. Tamás

Az angol szerző, Peter Quilter színpadi művei rendkívül népszerűek, szerte a világban több mint negyven városban, harminc nyelven játsszák darabjait. A Jenkins életéről írt vígjátékát a bemutató után méltatta a Daily Telegraph, a Daily Mail, a Sunday Times és a The Guardian is.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a Játékszínben a Mennyei hang! március 19-i előadásán, amelyre 2×2 jegyet sorsolunk ki az alábbi kérdés helyes megfejtői között.

Kérdés: A Mennyei hang! című darab igaz történeten alapul. Kit alakít Bánsági Ildikó a népszerű előadásban mint a „tökéletlen hang”?

A) Claudia Muzio
B) Lily Pons
C) Florence Foster Jenkins

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.