Papageno Radio
- hirdetés -
Játék Heinrich von Kleist: Az eltört korsó – Játék

Heinrich von Kleist: Az eltört korsó – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Vígjáték a Zenthe Ferenc Színház előadásában. Kleist népszerű darabját Kaszás Gergő főszereplésével láthatjuk a Szkéne Színházban, Tarnóczi Jakab rendezésében.

A helyszín egy fiktív németalföldi kisváros, Huisum. Az igazságszolgáltatásért Ádám bíró felelős. Az éjszaka valaki eltört egy korsót. Eltölthetünk egy fél napot a fojtogató légkörű tárgyalóteremben. Itt éppen olyan nehezen kap levegőt a felperes, mint az alperes.

Ádám, falusi bíró: Kaszás Gergő
Walter,törvényszéki tanácsos: Máté Krisztián
Licht,írnok: Rácz János
Rull Márta asszony: Bozó Andrea
Éva,Márta asszony lánya: Mikecz Estilla
Tuskó Vitus,parasztember: Erdélyi Gábor
Ruprecht,Tuskó Vitus fiaKrausz Gergő
Brigitta asszony,Vitus húga: Marjai Virág

Rendező: Tarnóczi Jakab e. h.

Pont ugyanúgy lapít a sértett, mint az írnok, a bíró homloka pedig egyre jobban izzad. Ott, ahol egyetlen ember kezében összpontosul a hatalom, veszélyes igazat mondani. A nyomozó és a tettes alakja Oidipusz király módjára olvad eggyé. A felelősek azonban többen vannak…

Ide kapcsolódik:
Tarnóczi Jakab: „Ennek így kellett történnie”

Heinrich von Kleist rövid élete alatt olyan munkásságot hagyott hátra, mely a mai napig az egyik legvadabb és a legellentmondásosabb minden klasszikus között. Kortársa, Goethe, aki Kleist egyik legnagyobb bírálója volt, elsőként rendezte meg Az eltört korsót. Goethe – ha nem is szándékosan – mindent elkövetett, hogy az előadás megbukjon.

Az előadás akkorát bukott, hogy Kleist párbajra akarta hívni a mestert. Évszázadoknak kellett eltelnie ahhoz, hogy Kleist igazán népszerű legyen. Kritikus szemlélete, éleslátása, a sötét látomásossága mellett darabjaiban, elbeszéléseiben mindig felsejlő humora a kortárs színház számára is megkerülhetetlen szerzővé teszi.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott párjával a Zenthe Ferenc Színház előadásán a Szkénében. (1-1 páros jegyet sorsolhatunk ki szeptember 27-re és 28-ra (19.00))

Kérdés: Melyik városból érkezik a Zenthe Ferenc Színház a Szkénébe?

A) Salgótarján

B) Szombathely

C) Temesvár

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X