Papageno Radio
Játék A világ legsokoldalúbb tenorja az Erkel Színházban – Játék

A világ legsokoldalúbb tenorja az Erkel Színházban – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Október 22-én egy felejthetetlennek ígérkező koncert várja az zenekedvelő közönséget az Erkel Színházban, ugyanis a pazar akusztikájú helyen a világ egyik legtehetségesebb tenorja, Juan Diego Flórez ad koncertet.

Flórez Európától Japánig az egyik legkeresettebb tenor, az operarajongó közönség és a műfajjal csak kacérkodók is felkapják fejüket a hangja hallatán. Az operavilág ünnepelt előadójának estjén ezúttal a műfaj legismertebb áriái mellett az operettirodalom legismertebb dallamai is felcsendülnek, az Operaház zenekarának kíséretében.

Ide kapcsolódik:
Egy tenor, aki évtizedes tilalmat tört meg a milánói Scalában

Kezdetben főként Bellini-, Donizetti- és Rossini-szerepek kaptak helyet repertoárjában, mostanra azonban, ahogy hangja érettebbé, előadásmódja erőteljesebbé vált, szép számmal találkozhatunk Mozart, Verdi és Puccini áriáival is, melyeket október 22-én az Erkel Színházban hallhatják a magyar operarajongók. A koncerten közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, vezényel: Jader Bignamini.

További jegyinformációk ide kattintva

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán. A kérdésünkre helyesen válaszolók között egy páros jegyet sorsolunk ki az október 22-i koncertre (Erkel Színház, 19.30). A válaszokat posztunk alatt, kommentben várjuk október 11-ig.

Kérdés: Melyik tenoráriában van a legtöbb magas C?

A) „La donna è mobile” – Verdi: Rigoletto

B) „Ah! mes amis” – Donizetti: Az ezred lánya

C) „Nessun dorma” – Puccini: Turandot

Promóció

Stream és színház

X
X