Papageno Radio
Játék Előszilveszterezzen a 100 Tagú Cigányzenekarral december 30-án a Budapest Kongresszusi Központban!

Előszilveszterezzen a 100 Tagú Cigányzenekarral december 30-án a Budapest Kongresszusi Központban!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Minden évben a ZENE-BOR ünnepén nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar. Két részes műsoruk repertoárján Strauss, Brahms, Monti, Erkel, Kodály közkedvelt dallamai mellett részletek hangzanak el Bizet legnépszerűbb operájából, a Carmenből majd a folytatásban fergeteges vonó- és cimbalompárbaj részesei lehetünk.

A klasszikusok mellett idén is felcsendülnek ismert népzenei művek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzásvilággal gazdagítva. Az est egyik vendégszólistája Kállai Ernő Junior Prima díjas hegedűművész, napjaink egyik legkarizmatikusabb fiatal virtuóza, aki a világhírű mester, Itzhak Perlman tanítványaként diplomázott a New York-i Julliard Egyetemen. Azóta is számos külföldi és hazai koncertje mellett mindig nagy szeretettel lép fel a Zenekarral.

A 100 Tagú idén novemberben nagy sikerű izraeli koncertturnén vett részt, melyen a legismertebb magyar klasszikusok mellett gyönyörű izraeli dallamokkal, románcokkal kápráztatta el közönségét. Most ebből az új műsorból adnak ízelítőt, melynek vendégszólistája Masa Anita a Sabbathsong Klezmer zenekar jeles énekese. Az előadást Lendvai Csócsi József főprímás vezetésével az elmaradhatatlan Pacsirta, és a Radetzky-induló zárja.

„Zene-Bor” a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi koncertje

2019. december 30.

Budapest Kongresszusi Központ (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.)

Jegyek a jegy.hu vagy jegymester.hu hálózatában kaphatók

 

Program: 

18.15–18.45 Borbemutató, borkóstoló, néptáncbemutató

19.00 Koncert I. rész / vacsora

20.00 Szünet

20.20 Koncert II. rész / vacsora folytatása

Az est különlegessége, hogy koncert előtt a közönség néptáncbemutatóval egybekötött borkóstolón ismerkedhet Magyarország borászainak, borpincéinek termékével. A Táncművészeti Egyetem kiváló végzős néptáncosai minden évben nagy sikert aratnak erre az alkalomra összeállított színes tánccsokorral, melyben többek között szerepel kalocsai mars, üveges tánc, pásztor botoló és szatmári verbunk.

Azok a vendégek, akik a koncertélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, a műsor alatt ínycsiklandó vacsora kíséretében vagy sósfalatok és bor mellett élvezhetik a 100 Tagú mind hangzásban, mind látványban lebilincselő, páratlan előadását. A négyfogásos vacsora, melyet a Novotel Congress kiváló mesterszakácsa erre az ünnepi alkalomra állított össze, méltán kíséri a hagyományosan forró hangulatú koncertet.

100 Tagú Cigányzenekar

A grillezett mangalica szűz tejszínes rozmaringmártással, pestós gnocchival, parmezán forgáccsal, friss rukkolával remekül párosítható a kitűnő Hajósi-Bajai borvidék szép boraival. A koncert második része a mindig nagy sikert arató különleges desszertek jegyében telik, mely idén csokoládé praliné torta pirított fenyőmaggal, málna mousse-szal. Az est fináléja az elmaradhatatlan tűzijáték, mellyel köszönti a zenekar szilveszter előnapját, és kíván mindenkinek sikeres, boldog új esztendőt.

A 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén a Zene-Bor-Gasztronómia harmóniája már 24 éve nyújt felejthetetlen élményt a december utolsó napjaiban kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó közönségnek.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán! A kérdésünkre helyesen válaszolók között egy páros jegyet sorsolunk ki a december 30-i koncertre. A válaszokat poszt alatti kommentekben várjuk, december 24-ig.


 

Kérdés: Megalakulásának hányadik évfordulóját ünnepli 2020-ban a 100 Tagú Cigányzenekar?

 

a) 25.
b) 30.
c) 35.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X