Papageno Radio
Színház Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a Spirit Színházban – musical Sándor Péterrel

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a Spirit Színházban – musical Sándor Péterrel

2019. december 20-án este mutatták be a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt a Spirit Színházban. Pós Sándor művének felhasználásával kamaraszínpadra alkalmazta Czeizel Gábor. Az óriási érdeklődésre való tekintettel 2020. május végéig állandó eleme a színház műsorának. Néhány gondolat a rendezőtől.

Szereposztás:

 

József: Sándor Péter
Eszter: Marjai Virág
Beverley: Nagy Enikő
Marianne: Perjési Hilda
Rene: Perjés János
Joshua: Szitás Barbara
Kígyó: Karácsony Gergely
Fiú: Jerger Balázs
Manuel: Szinovál Olivér

 

Mozgás: Gaál Dániel

Közreműködik: Fekete Mari és kisegyüttese

Dramaturg: Czeizel Gábor

Zeneszerző: Presser Gábor

Dalszöveg: Adamis Anna

Díszlet-jelmeztervező: Katona Bálint

Rendező: Czeizel Gábor

„1973-ban volt az ősbemutató, de nem őskövület! Ezek a dalok a mi generációnknak, és sok utánunk jövőnek beleívódtak a génjeibe, kultikussá váltak: Menni kéne…, Valaki mondja meg…, Arra születtem…, Ringasd el magad! Szeretnénk hinni, hogy a mai fiatalokhoz is eljut, bár ez nem olyan biztos. Mi még filmen sem nagyon láthattunk fesztiválokat vagy nagy koncerteket, akkor ez egy távoli világról szólt, de nagyon is rólunk, vagyis egy vágyott világról. (Legalább 17-szer láttam a Vígszínházban kamaszkoromban.) A mai fiatalok sokféle fesztiválra járnak, a kábítószer sem ismeretlen veszély. Ezért azt gondoltam, hogy a ’73-ban született – azaz lassan nagypapakorú – művet úgy kell bemutatni, felfrissíteni, hogy ne a múltat akarjuk benne megmutatni, hanem a kortalanságot, hiszen a szituációk és a problémák ma aktuálisabbak itthon is, mint régen.

Azt kell megmutatni, ami közös, ami a mai fiatalokat is érdekli, ami az ő jelenük,

ami tehát a darabban is benne van, kortól, korszaktól és rendszertől függetlenül. Ma már nem kell nyugatra menni egy fesztiválért. Sőt! Itt van a Sziget és sok minden más. De az, hogy valaki stoppol, hogy eljusson valahová, vagy cigit lejmol, az még ma is ismerős. Szerintem ez a történet itt és most ugyanúgy megtörténeht, akár a Szigeten, akár bármelyik fesztiválon. Csak fiatalok kellenek hozzá! És ez most itt a Spiritben megadatik. Hiszen: „Mi arra születtünk…”

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán! A kérdésünkre helyesen válaszolók között egy páros jegyet sorsolunk ki a 2020. január 25-i előadásra.

Kérdésünk: Ki játssza József szerepét a musicalben?

a) Sándor Péter

b) Perjés János

c) Karácsony Gergely

 

A válaszokat poszt alatti kommentekben várjuk, december 29-ig.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!