Papageno Radio
- hirdetés -
Játék Szent Efrém Férfikar lemezbemutató - Játék

Szent Efrém Férfikar lemezbemutató – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

December 7-én tartja első egész estés önálló koncertjét a Szent Efrém Férfikar a Zeneakadémián. A koncert apropója az idén júliusban megjelent és azóta egyre nagyobb rajongótábort megmozgató „Wings” című nagylemez, ami egy izgalmas zenei utazás a világ legkülönfélébb szakrális zenéi között.

- hirdetés -

„Az angyalok dicsérete a mi kötelességünk – olvassuk Aranyszájú Szent János (344-407), Konstantinápoly érsekének angyalokról mondott beszédében –, mert ők a Teremtő dicsőségét zengik, s az ő szeretetét és kegyelmét tárják az emberek elé.” A zsidó-keresztény üdvtörténet misztikus lényei ők, akik több más, nagy világvallás tanításában is fontos szerepet töltenek be, s akiket a bizánci egyházban és terminológiában „testnélküli mennyei erőkként” említünk.

A Szent Efrém Férfikar Wings lemezének címe a testnélküli erők „legföldibb” attribútumát, a szárnyukat idézi fel, amelynek segítségével a nagyvilág legkülönbözőbb szakrális zenéinek forrásához repítik el a hallgatót. A koncerten angol, arámi, bolgár, egyházi szláv, finn, görög, grúz, hindi, latin, magyar, galikoportugál, román, sotho, szárd, szerb és ukrán nyelven hangoznak fel szakrális énekek, illetve felcsendülnek a Férfikar koncertjeiről jól ismert „harang-imák” is.

A Wings lemezbemutató koncert tehát egyszerre klasszikus zenei és egyházzenei különlegesség, ahol az elhangzó műveket a Szent Efrém Férfikart bemutató portréfilm részletei választják el egymástól, valódi összművészeti, audio-vizuális élménnyé varázsolva a koncertet.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán! A kérdésünkre helyesen válaszolók között egy darab páros belépőt sorsolunk ki a Szent Efrém Férfikar december 7-i lemezbemutató koncertjére (19.30, Zeneakadémia). A helyes választ december 5-én 12 óráig várjuk.

 

Kérdésünk: Hol rögzítette a Szent Efrém Férfikar a Wings című lemez zenei anyagát?

 

  1. Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia
  2. Szent István-bazilika
  3. Dohány utcai zsinagóga

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X