Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás Ezt ne offold!

Ezt ne offold!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az OFF eseménysorozata nem azért különleges, mert csak kétévente van, hanem, mert a kortárs művészet egy rejtettebb arcát mutatja meg. Kulcsszavak: építkezés a romokon, edukáció, játék és felelősség, demokráciamodellek. Mindez a 1945 és ’50 között létezett hazai gyerekköztársaság, a Gaudiopolis története köré rendezve. A hivatalos intézményrendszeren kívüli, izgalmas helyszínek pedig városi felfedezőtúrát is jelentenek. Íme, a tippjeink!

Játékok népe

- hirdetés -

Mi a játék? Alternatív valóságok keresése. És egyben kísérlet a létező valóság eltérő nézőpontú szemléletére. Az OFF kurátorainak saját, programadó projektjében több külföldi és néhány hazai művész… játszik.

mikor: szeptember 29. –november 5.; hol: Három Holló Kávéház; mennyi: ingyenes; további információ

Repülő kajak

A tudományos és gazdasági összefüggések, felfedezések mindig is hatottak valamiképp a művészetekre. Kortárs művészek gyakorlatain keresztül azt mutatja meg ez a projekt, hogy miként jelennek meg ezek a tudások a ma művészetében. Akár mélytengeri felfedezésekről, akár a mindennapi életet befolyásoló gazdasági kérdésekről van szó – és mindez egy csillagvizsgálóban.

mikor: szeptember 30. –október 31.; hol: Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet; mennyi: ingyenes; további információ

Lemmens: Invisible – A repülő kajak

Nekem Trianon

Varázsszó, emberi tragédiák és politikai manipulációk origója. De jelent-e valamit a mai, középgenerációs művészeknek? Ha foglalkoztatja őket, akkor miként? Ha megjelenik a műveikben, akkor milyen módon? Ezt vizsgálja a kiállítás, művekkel és interjúkkal.

mikor: október 6–31.; hol: Chimera Project Gallery; mennyi: ingyenes;
további információ

Könyvbarátság

Szabó Ervin 1916-ban leírt kifejezését vette kölcsön a projekt címe. A kultúra hozzáférhetőségének kérdésével foglalkozik, könyveken, történeteken, szövegeken keresztül.

mikor: október 12–22.; hol: Vasas Szakszervezeti Szövetség; mennyi: ingyenes;
további információ

Szabados Luca: Tenyéssz nyulat – Léggyár

Léggyár

Nagy, csoportos kiállítás, azaz inkább akció, amelyről most csak annyit tudunk, a légkör, az atmoszféra befolyásolására tett kísérletekről van szó. Konkrét és átvitt értelemben is. Egyszerre légies elképzelés és valódi brand, amely arra hív fel, hogy csatlakozz, vegyél részt a munkájában! Friss infók a Facebookon!

mikor: október 13, 14, 15, 20, 23, 27, 28, 30.; hol: Változó helyszíneken, Budapesten; mennyi: ingyenes; további információ

Play utopia / A Tankísérlet

Végre valami izgi történik a suliban. Ha rajtad múlna, milyen lenne a társadalom? A diákok képzőművészekkel együtt a társadalmi utópiákról, a megvalósult, elérhető és elérhetetlen lehetőségekről gondolkodnak. A munka nem most indult, a művészek már régebb óta együttműködnek a gimisekkel, közös munkájukban az iskola, az oktatás hazai problémáira is megoldást kerestek. Utópia vagy sem?

mikor: október 14–15.; hol: Karinthy Frigyes Gimnázium; mennyi: ingyenes;
további információ

Play utopia

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X