Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Újraindul a FSZEK Könyvtári Cserepont szolgáltatása

Újraindul a FSZEK Könyvtári Cserepont szolgáltatása

Ingyenessé teszik az előjegyzést és újraindul a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) Könyvtári Cserepont szolgáltatása, amellyel az előzetesen igényelt, előjegyzett műveket a fővárosi könyvtárakba való belépés nélkül lehet kölcsönözni.

- hirdetés -

A FSZEK az olvasók érdekeit szem előtt tartva a szolgáltatás szüneteltetése alatt a mintegy 120 ezer érvényes könyvtári tagság és több mint 200 ezer kölcsönzött dokumentum lejáratát folyamatosan hosszabbította. Mivel a könyvtár még nem nyithat ki, jelenleg is csak azoktól kéri a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszahozását, akik a Könyvtári Cserepontokon kölcsönözni szeretnének.

- hirdetés -

A FSZEK közleménye szerint a fokozatos újranyitás első ütemeként indítják újra a szolgáltatást.

A FSZEK olvasóbarát intézkedésként ismét ingyenessé tette az előjegyzést. A könyvtár a folyamatosan beszerzett könyvújdonságokkal is várja olvasóit. Az igények leadására április 19-től nyílik lehetőség. A cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és az esetleges tartozások rendezése is biztosított. Az olvasók számára az utcai várakozás közben kötelező a 1,5 méteres távolságtartás, illetve az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, a szolgáltatást csak így lehet igénybe venni. A könyvtár az olvasók biztonsága érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé.

A Könyvtári Cserepont szolgáltatás részleteiről, nyitvatartásáról a FSZEK megújult honlapján, a közösségi médiafelületeken és e-mailben is tájékoztatja olvasóit.

FSZEK
FSZEK

A közleményben kitérnek arra is, hogy az előfizetett és közvetített adatbázisok továbbra is ingyenesen elérhetők a könyvtári tagok számára. Akik nem rendelkeznek tagsággal, az online regisztrációt követően 30 napig használhatják egy napijegy áráért az adatbázisokat. Ugyancsak rendelkezésre áll továbbra is a Könyvtár otthonról tanulástámogató információs szolgáltatás telefonon, e-mailben és Skype-on.

Ide kapcsolódik:
Könyvek a pólólovak helyén – 90 éve a Wenckheim-palotában a Szabó Ervin Könyvtár

A pestszentimrei, pestújhelyi és a csillagtelepi könyvtárnak otthont adó művelődési házak zárvatartása miatt az ottani kölcsönzők egy másik tagkönyvtári cserepont szolgáltatásait vehetik igénybe. Erről a könyvtár honlapján és a kihelyezett plakátokon lehet további információt találni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.