Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Indul a 10. Margó Irodalmi Fesztivál

Indul a 10. Margó Irodalmi Fesztivál

Több mint 40 programmal, könyvbemutatókkal, koncertekkel várja az érdeklődőket június 10-től a 10. Margó Irodalmi Fesztivál a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

- hirdetés -

A június 13-ig tartó négynapos fesztiválon zenés irodalmi esten mutatkozik be Závada Péter negyedik verseskötete, a Gondoskodás, június 11-én pedig Vecsei H. Miklós és csapata Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelgő koncertszínházi előadása lesz látható – írja a közlemény.

- hirdetés -

Június 12-én este Dragomán György, Erdős Virág, Kardos-Horváth János, Nyáry Krisztián, Simon Márton, Szabó T. Anna, Színész Bob és Totth Benedek rendhagyó felolvasásokkal, zenével és slammel idézi meg az elmúlt egy évtized emlékeit.

A fesztivál zárásaként pedig június 13-án este ismét színpadra lép a Rájátszás, Beck Zoltán, Egyedi Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László, Sárközy Zoltán és Szűcs Krisztián együttese.

A hétvégén a Városmajor és a környező utcák 20. századi történelméről mesél majd a Könyves Séták szervezésében Ács Dániel újságíró, valamint Finy Petra író és Laborczi Dóra újságíró, a Sztehlo-gyerekek voltunk című könyv szerzője. Emellett egész nap számos könyvbemutató közül válogathatnak az irodalombarátok.

Az idei Libri irodalmi díjas Bereményi Géza és Grecsó Krisztián, valamint a 2020-as Margó-díjas Harag Anita mellett többek között Babiczky Tibor, Barna Imre, Bérczesi Róbert, Bojár Gábor, Fábián Janka, Keresztury Tibor, Kukorelly Endre, Orosz István, Perintfalvi Rita, Spiró György, Szvoren Edina, Varró Dániel is mesélni fog majd új könyvéről.

A rendezvény látogatásához védettségi igazolvány szükséges – olvasható a közleményben.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.