Papageno Radio
Live Élő közvetítés – Nyilvános vita az SZFE modellváltásáról

Élő közvetítés – Nyilvános vita az SZFE modellváltásáról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés sorozatának október 5-i beszélgetésén 17 órától a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása lesz a téma. A vendégek: Bagossy László, az egyetem egyik lemondott vezetője, Derényi András, a MOME rektori megbízottja, valamint az újonnan kinevezett oktatási rektorhelyettes, Zalán János. A beszélgetést a Papageno Facebook-oldalán élőben is követhető.

Nem csupán a színházszakmai közvéleményt foglalkoztatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása, ezért az átalakulást, a folyamatot és az intézmény aktuális helyzetét az idei évadban több alkalommal, belső és külső nézőpontból is elemezzük.

Az októberi beszélgetésre meghívtuk Derényi András felsőoktatás-kutató és -fejlesztőt, aki több hazai és nemzetközi felsőoktatási projektnek, kutatási és fejlesztési programnak résztvevője, vezetője, számos hazai felsőoktatási intézményben stratégiai, fejlesztési tanácsadó, a MOME rektori megbízottja.

Ide kapcsolódik:
Zalán János: „A szlogennel, hogy Free SZFE, mindenki egyetért”

Az esemény szervezésekor már ismert volt, hogy Bagossy László lemondott a Színházművészeti Intézet vezetéséről, és ugyanígy tett Upor László rektorhelyettes, Novák Eszter oktatási rektorhelyettes, Németh Gábor rektori tanácsadó, Balázs Gábor, a Film és Média Intézet vezetője, valamint a szenátus valamennyi választott tagja. Felmondási idejük szeptember 30-án járt le.

Azt viszont szeptember 30-án, az M5 egyik műsorában jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, hogy harmadik vendégünk, a Pesti Magyar Színház igazgatója, a felek között korábban mediálást felajánló Zalán János lesz az SZFE oktatási rektorhelyettese, míg Novák Emil operatőr, filmrendező általános rektorhelyettesként kezd dolgozni.

Ide kapcsolódik:
„Nem gondolom, hogy én vagyok a megoldás” - Novák Emil az SZFE-ügyben

A meghívott vendégeket Seres Gerda újságíró, a Kultúra.hu munkatársa kérdezi, de a beszélgetés végén ezúttal is lesz mód arra, hogy a közönség feltegye a kérdéseit.

Az esemény helyszíne a Katona József Színház (K:antin), kezdési időpontja 17 óra.

Az eseményt a járványügyi szabályok betartásával, kötelező maszkviseléssel és testhőmérséklet-méréssel rendezzük. A Jó kérdés beszélgetéssorozat támogató az NKA és az MMA.

A Jó kérdés beszélgetés a Papageno Facebook-oldalán élőben is követhető.

Promóció

Stream és színház

X
X