Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Altalena Közvetítés – Április 15., - 19:00 - Agócs Gergellyel folytatódik az Altalena-estek

Közvetítés – Április 15., – 19:00 – Agócs Gergellyel folytatódik az Altalena-estek

Agócs Gergely Mélység című népzenei estjével folytatódik az Altalena zenei közösség házikoncert-sorozata. Bár a Telkiből, egy családi ház nappalijából közvetített Altalena-estek többségén klasszikus szóló- és kamarakoncerteket hallhatunk, a programok között időről időre népzenei műsorok is helyet kapnak. Agócs Gergelytől április 15-én 19.00 órakor a pásztorok archaikus zenéjéből kapunk egy kis ízelítőt. A koncert az Altalena és a Papageno felületein ingyenesen követhető.

- hirdetés -

Az Altalena zenei közösség házikoncert-sorozatának hangversenyeire rendhagyó módon nem egy impozáns, tágas teremben, hanem egy Budapesthez közeli település, Telki egy családi házának nappalijában kerül sor – a baráti-családi muzsikálások meghitt hangulatát pedig az online közvetítéseknek köszönhetően saját kanapénkról élvezhetjük.

- hirdetés -

Nem véletlen, hogy az Altalena-esteken a klasszikus szólókoncertek mellett a népzenei műsorok is helyet kapnak. „Ha van a magas kultúrának/művészetnek ellentétpárja, s ha azt a folklór térfelén kell keresnünk, akkor mindaz, amit ott találunk nem lehetett “alacsony” csakis: mélységesen mély. Bartók Béla a magyar hangszeres népzene legarchaikusabb rétegét a pásztorok kezén találta meg” – állítja Mélység című népzenei estjével kapcsolatban az előadó, Agócs Gergely.

Agócs Gergely felvételét április 15-én 19.00-kor közvetíti a Papageno. A koncertsorozat május 1-jén Balog Alexandra zongoraművész, május 11-én pedig Szutrely Katalin énekművész szólóestjével, május 26-án pedig Berecz András mesemondó műsorával folytatódik majd.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.