Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Orientale Lumen Közvetítés – Június 5., 19:30 - Zárul a Szent Efrém Férfikar Orientale...

Közvetítés – Június 5., 19:30 – Zárul a Szent Efrém Férfikar Orientale lumen sorozata

Az idén 10 éves Orientale lumen egy különleges pünkösdi koncerttel zárul június 5-én a Belvárosi Nagyboldogasszony Fő-plébániatemplomban. Az Itthon alcímet viselő műsorban 15 nyelven szólal meg az Úr imája, a Miatyánk és minden egyes elhangzás után az adott nyelven egy-egy motettát vagy vallásos éneket, legtöbbször Szűz Máriához, az Istenanyához szóló himnuszt énekel a Szent Efrém Férfikar. A koncert 19:30-tól a Papageno élőben közvetíti.

- hirdetés -

„A Kárpát-medence, vagy más néven a Pannon-medence a közös otthona ennek a sok kiváló népnek, nemzetnek, mintegy 25 millió embernek, akik ezeken a szépséges nyelveken érintkeznek Földünk egyik legcsodásabb, legváltozatosabb táján” – mondja Bubnó Tamás, a Szent Efrém Férfikar művészeti vezetője.

- hirdetés -

„Tisztában vagyunk vele, hogy az elmúlt ezredévben az itt élő népek együtt építették és védték a Kárpát-hazát. A Szent Efrém Férfikarral olyan szerencsések vagyunk, hogy anyanyelvünk mellett szoktunk énekelni bolgárul, cigányul, görögül, héberül, horvátul, lengyelül, németül, olaszul, örményül, románul, ruszinul, szerbül, szlovákul, szlovénul és ukránul is. Bejártuk keresztül-kasul a Kárpát-ház szobáit, s mindenütt nagy szeretettel fogadtak.”

A pünkösdi koncerten 15 nyelven hangzik el Úr imája: olyan gyerekek imádkozzák el a Miatyánkot a Kárpát-otthon népeinek nyelvén, akiknek ez anyanyelve, vagy felmenőik révén részesei az adott kultúrának.

„Óriási öröm, hogy ’végszóra’ közönség előtt tudjuk megrendezni az Orientale lumen 2021 sorozat utolsó koncertjét. Ezt a műsort már 2020-ban, a Trianoni békeszerződés 100. évfordulóján online elénekeltük, ezért nagyon várjuk, hogy végre egy valós térben, valós hallgatókkal is megszólalhasson!” – tekint előre Bubnó Lőrinc, az együttes másik művészeti vezetője.

„Mindenkit kérünk, hogy hozza magával védettségi igazolványát és egy személyazonosításra alkalmas okmányt – a koncert csak ezekkel látogatható!”

Június 5-én 19:30-kor kezdődik az Orientale lumen sorozat zárókoncertje, amire jegyek már kaphatók ide kattintva. 

Az előadást a Papageno élőben közvetíti.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!