Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés – Május 22., 19:00 - Conti és Vivaldi művei az Orfeo...

Közvetítés – Május 22., 19:00 – Conti és Vivaldi művei az Orfeo Zenekarral

A Filharmónia Magyarország május 18-23-között újra megrendezi a Con Spirito Egyházzenei Fesztivált, melynek fókuszában az Eucharisztikus világkongresszus évében a római katolikus egyházzene áll. A fesztivál keretében a régizenei élet kimagasló együttese, a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus május 21-én Veszprémben, az Árpád-házi Szent Margit-templomban, valamint május 22-én Pécsett, a Kodály Központban ad különleges koncertet. Műsorukon Conti Missa Sancti Pauli című szerzeménye és Vivaldi Gloriája.

- hirdetés -

Conti neve a hivatásos zenészek többsége számára is idegenül cseng, pedig kora egyik legfontosabb zeneszerzője volt, aki színpadi és egyházi műveivel egyaránt kiemelkedőt alkotott. Ezt a misét az 1850-es évek óta tudomásunk szerint a világon első alkalommal adta elő és vette lemezre az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus. Az ismeretlen vagy elfeledett repertoár kiemelkedő felvételéért Felfedezés-kategóriában Arany Hangvilla-díjat (Diapason D’or Découverte) kapott az együttes 2019 februárjában.

- hirdetés -

Vivaldi Gloriája az örömteli dicséret és imádat himnusza, tizenkét viszonylag rövid tételre tagolódva a hangulatok széles skáláját festi le az ünnepi ragyogástól a mély szomorúságig. Valódi mesterműve a kórusirodalomnak, amelyben hol a hagyományos egyházzenei gondolkodásra, hol Vivaldi virtuóz concertóira, hol pedig az éppen első virágzását élő olasz opera világára ismerhetünk rá. Pécsett még egy mű, Bach O Jesu Christ, meins Lebens Licht című szerzeménye is hallható lesz.

Ide kapcsolódik:
Arany Hangvilla-díjat kapott az Orfeo Zenekar Conti-lemeze

Több hónap kihagyás után most végre újra élőben töltődhet fel koncertélményekkel a közönség és a helyszínen élhetik át a zene szépségeit. Természetesen online, a Filharmónia és a Papageno Facebook-oldalán, valamint a Filharmónia YouTube- és Vimeo-csatornáján továbbra is követhetőek az előadások.

Az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus koncertje a Pécsi Egyházmegye és a Veszprémi Érsekség társszervezésével valósul meg.

További információért és jegyvásárlás ide kattintva.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.