Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés - Május 6., 19:30 – a Nemzeti Énekkar koncertje a Pesti...

Közvetítés – Május 6., 19:30 – a Nemzeti Énekkar koncertje a Pesti Vigadóban

Május 6-án, este fél 8-kor látható a Nemzeti Énekkar a Pesti Vigadóból közvetített hangversenye, amely a „Remény és megváltás” címet kapta. Az est során két Gabriel Fauré művet és egy Kovács Zoltán darabot hallhatunk. A hangverseny díjmentesen megtekinthető a Nemzeti Filharmonikusok honlapján, valamint a Papageno online felületein.

- hirdetés -

Gabriel Fauré, a 19-20. század fordulóján élt egyik legnagyobb hatású francia zeneszerző két remekműve keretezi hosszabb kényszerpihenő utáni első koncertünket. Fauré elmélyült, visszafogott, mondhatni szemérmes komponista volt. Gyerekkoráról, világképéről sokat elmond időskori visszaemlékezése: „… az egyetlen dolog, amire igazán világosan emlékszem, az a harmónium volt abban a kis kápolnában….”

- hirdetés -

Zenéje többnyire nélkülözi a drámaiságot.

Egyik legjelentősebb opusa, a hangversenyen elhangzó Requiem középpontjában is a megbékélés, a megnyugvás gondolata áll.

Nagyszerűen rímel a két Fauré-alkotásra a közöttük felcsendülő kortárs kórusmű, a Kovács Zoltán által Balassi Bálint szövegére komponált Adj már csendességet. A kompozíció a cappella formája a hangversenyen ősbemutatóként hangzik el.

Közreműködnek: Bizják Dóra (zongora), Tabajdi Ádám (orgona), Széll Cecília (szoprán), Mokán László (bariton) és a Nemzeti Énekkar
Vezényel: Somos Csaba

Kövesse a koncertet a Nemzeti Filharmonikusok honlapján, illetve Facebook-csatornáján, valamint a Papageno Facebook-oldalán!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!